Miloševa smrt u kamenolomu MISTERIJA: Ubila ga drobilica, niko nije video kada se popeo na nju


IZVOR: Novosti, Republika - 02.10.2019 | 13:45


Miloš Đukić (31) iz Ljiga nastradao je u kamenolomu Smiljkova glava kod Štubika, nadomak Negotina, pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

Ovaj radnik preduzeća MMF kop d.o.o. iz Sjenice, koja je na Smiljkovoj glavi bila podizvođač radova "Štrabagu", nije bio neiskusan radnik. Kao rukovalac mašinama radio je godinama, a u kamenolom kod Štubika došao je nedavno.

- Još prikupljamo dokumentaciju i obavljamo istražne radnje kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo u ponedeljak ujutru u ovom kamenolomu. Nejasne su okolnosti pod kojima se on našao u drobilici, a niko od prisutnih nije video kada se on popeo na nju - kaže Milanko Savić, načelnik Odeljenja geološke i rudarske inspekcije Sektora za geologiju i rudarstvo Ministarstva rudarstva i energetike.

Nesreća se dogodila oko 8.10 u ponedeljak, 30. oktobra. Kako su potvrdile i Miloševe kolege, u tom trenutku još uvek nisu krenuli sa eksploatacijom kamena, već je svako od njih pripremao svoje mašine za rad. Đukićev bager je bio na etaži na platou.