ITALIJANI U ŠOKU ZBOG SRBINA: Prodao ćerku za 15.000 evra!


IZVOR: Tanja MILOVANOVIĆ - 14.09.2017 | 20:00


Italijanska policija uhapsila je 49-godišnjeg državljanina Srbije zbog sumnje da je svoju 13-godišnju ćerku prodao za 15.000 evra!

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Srbin u Italiji prodao ćerku (13) za 15.000 evra/Foto: Ilustracija

Osumnjičeni koji živi u Firenci kupovinu mlade je ugovorio sa još jednim srpskim državljaninom iz Francuske.

Dogovor

- Dve porodice su se najpre dogovorile telefonom u strogoj tajnosti oko kupovine mlade. Nakon toga je porodica iz Francuske došla u Italiju da upozna devojčicu, a prilikom tog susreta određen je i termin do kada bi 13-godišnjakinja trebalo da bude dovedena u porodicu mladića. Takođe, tada su i porodici ove devojčice dali akontaciju od 4.000 evra, kao jemstvo da će se dogovor ispoštavati do kraja - prenose italijanski mediji.

4 hiljade evra roditeljima dali "kupci" kao akontaciju

Ipak, Srbi koji su kupovali mladu su tom prilikom postavili i uslove.

- Kako bi došlo do realizacije ovog dogovora, "kupci" su tražili da mlada ostane nevina do braka. Takođe, zatražili su i da devojčica nauči da radi sve kućne poslove i smrša. Ostatak od 11.000 evra otac devojčice je trebalo da dobije nakon što se ispuni dogovoreno i ona stigne u novu porodicu - navode mediji.

Držali je zatočenu

Kako bi sve ovo ispunila, roditelji su devojčicu držali zatočenu u kući!

- Trinaestogodišnjakinja je kuću mogla da napušta isključivo uz nekog od muških članova porodice, i to samo nekoliko puta mesečno. To je bilo uglavnom da ode do prodavnice u kupovinu, dok joj ni u kom slučaju nisu dozvoljavali da izlazi uveče u grad, pa ni s pratnjom - navodi se u jednom od tekstova o ovom slučaju, o kojem su juče prenosili svi italijanski mediji.

Protiv oca ove devojčice podneta je krivična prijava za trgovinu ljudima, nakon čega će biti saslušan kod nadležnog tužioca.