(FOTO) I "Delije" tragale za njim! Otkrivamo ko je čovek koji je pao sa litice na Rtnju


IZVOR: Republika - 30.08.2019 | 11:28


Aleksandar Mijanović (45) nestao je 25. avgusta na Rtanju, kada je otišao sam na planinarenje. Nakon 26 sati češljanja terena za nestalim, Gorska služba spasavanja(GSS) pronašla je telo u beživotnom stanju.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Mijanović bio je u upravi džudo kluba Crvena zvezda

Inače, Mijanović nije bio samo zaljubljenik u planinarenje, već se bavio i humanitarnim radom.

Naime, došao je u Novi Sad početkom 1990. godine, gde je studirao elektrotehniku. Posle završenih studija i života u studentskom domu, počeo je da se bavi građevinom i, zbog uspeha u poslu, rešio je da se oduži društvu, pa je postao jedan od većih humanitaraca u našoj zemlji.

Foto: Privatna arhiva

Čovek velikog srca

Kao veliki donator crkvi i manastirima dobio je orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju, u manastiru Mileševa.

Osim što je pomagao u izgradnji manastira i crkava, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, Mijanović je donirao sredstava i pomagao u izgradnji i škola za nezbrinutu decu, školskih sala po Novom Sadu, a svake godine je po jednog radnika iz firme skućavao.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Mijanović

Strastveni "Delija"

Aleksandar je bio strastveni navijač crveno-belih, bio je u upravi džudo kluba "Crvena zvezda", pa ne čudi što su u potragu za njim bili uključene, osim Gorske službe, i "Delije".

Kao predsednik kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" organizovao je najveće guslarske predstave u Novom Sadu.

Ovaj veliki čovek je iza sebe ostavio tri sina, mnogobrojne prijatelje i dela koja će mnogi pamtiti.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, telo Aleksandra Mijanovića pronađeno je u trenutku kada su spasioci odustali od potrage, tačnije, po povratku sa Rtnja viđeno je beživotno telo koje visi na litici.

- Poziv prema GSS-u je primljen od strane prijatelja nestalog planinara koji nije bio dostupan posle izvesnog vremena, nakon najavljenog odlaska na planinu. Spasioci GSS-a su pokrenuli akciju i posle 26 sati pretrage terena za nestalim A. M. spasioci su, nažolost, pronašli telo u beživotnom stanju. Dežurni policajci koji su pretraživali teren zajedno sa spasiocima su bili na licu mesta, a detalji i uzroci smrti unesrećenog nisu još poznati - navodi se u saopštenju Gorske službe.