Porodična tragedija u Novoj Crnji: Majka ubila sina, uspavala ga lekovima, pa ugušila kesom


IZVOR: Tanja UROŠEVIĆ - 20.06.2019 | 05:55


Majka D. I. (83) ubila je svog nepokretnog sina D. A. (60) tako što mu je dala veliku dozu lekova, a potom mu stavila najlonsku kesu na glavu i ugušila ga. Starica je potom pokušala samoubistvo popivši više tableta. Porodična tragedija dogodila se pretprošle noći u Ulici Petefi Šandora u Novoj Crnji kod Zrenjanina.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ilustracija

Starica mađarske nacionalnosti sumnjiči se da je ubistvo počinila iz samilosti. Kako ističu komšije, majka i sin su teško živeli, a kako nije mogla sama da se stara o bolesnom sinu, pretpostavlja se da ga je ubila da bi i njemu i sebi prekratila muke.

KOMŠINICA IH PRONAŠLA

Jezivu scenu u njihovoj kući pronašla je juče ujutru komšinica koja se inače starala o nepokretnom D. A. i pomagala starici, koja je takođe bila slabo pokretna.

- Čim je ugledala D. A. sa kesom na glavi, žena je pozvala policiju i lekare, koji su samo mogli da konstatuju smrt - kaže izvor iz istrage.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Starica je zatečena u svesnom stanju iako je nakon ubistva sina i sama popila veću količinu lekova, zbog čega su je lekari i prebacili u bolnicu.

Starica je nakon ubistva sina pokušala samoubistvo popivši više tableta, ali je preživela

- Majku su lekari i policija zatekli u svesnom stanju. Pretpostavlja se da je prvo sinu dala više tableta za smirenje, a kada je videla da se smirio i da mu je glava klonula, uzela je kesu i njom ugušila nepokretnog sina - dodaje izvor.

TEŠKO BOLESNI

Kako pričaju komšije, majka i sin su zbog lošeg zdravstvenog stanja imali zdravstvenu negu.

Foto: google.rs/printscreen

Nova Crnja

Oproštajno pismo

Sudeći prema pronađenom oproštajnom pismu, majka i sin su želeli da izvrše samoubistvo.

- Na stolu je pronađeno parče papira na kojem je pisalo: "Ne okrivljujte nikoga" - dodaje izvor iz istrage.

- Ona je teško pokretna, a nedavno je operisala i kuk. I ona je više bila u kolicima nego što je mogla da se kreće - pričaju komšije.

Podsetimo, ova tragedija dogodila se samo dan nakon što je Danijela Radojčić (36) iz Beograda ubila svoju trogodišnju ćerku Teodoru tako što ju je bacila sa četvrtog sprata, a potom se i ona ubila skokom sa terase.