(FOTO) Devojčica anđeoskog lica je poslednja žrtva iz "autobusa smrti": Lena je bila jedinica, dobar đak i lepo vaspitano dete


IZVOR: telegraf.rs - 18.05.2019 | 16:17


Ceo Čokot danas plače za Lenom Ilić (16) koja je sinoć preminula od posledica povreda zadobijenih 21. decembra prošle godine u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

 

 

Smrt tinejdžerke posebno je pogodila porodicu Marijane Kocić (17) koja je stradala u istoj nesreći dok je autobusom putovala u školu, čija je kuća na samo stotinak metara od Lenine. Marijanin otac Srećko kaže da se molio da Lenini roditelji ne dožive njegovu sudbinu.

- Svi smo plakali kao kiša, dalja smo familija, a i da nismo, takav gubitak ne može nikog da ostavi ravnodušnim. Mislili smo će da preživi, nadali se da ona neće doživeti Marijaninu sudbinu, a njeni roditelji našu. Ono što preživljavam ne bih poželeo najgorem neprijatelju, više ne spavam, samo razmišljam o svom detetu, o njenim snovima - rekao je ožalošćeni otac Marijane.

 

Škola tuguje zbog Lenine smrti: Otkazane sve aktivnosti

Povodom smrti svoje učenice, oglasila se i Umetnička škola koju je Lena pohađala saopštenjem objavljenim na FB stranici.

- Učenica naše škole Lena Ilić, teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Međurova, izdahnula je sinoć nakon petomesečne borbe lekara da je održe u životu. Obaveštavamo vas da se zbog toga u Umetničkoj školi otkazuju sve aktivnosti i radionice planirane u sklopu "Noći muzeja". Škola će večeras biti otvorena za posetu izložbi umetničkih radova. Koletkiv Umetničke škole oseća neizmernu tugu zbog smrti učenice i izjavljuje duboko saučešće njenoj porodici - navodi se u saopštenju.

Marijanin deda Radisav za malu Lenu ima samo reči pohvale.

 

 

- Išla je u Umetničku školu, mnogo je bila talentovana, nije bilo toga što nije umela da nacrta. I ona kao i naša Marijana dičila se sa svim peticama, lepo vaspitano dete, jedinica divnih roditelja. Majka joj radi u Domu zdravlja u Nišu kao medicinska sestra, a otac je taksista, bili su predani roditelji, nisu izlazili iz bolnice nadajući se njenom oporavku. Strašno je što će onaj ko je kriv što su, i oni i mi, ostali bez dece proći sa minimalnom kaznom. Maksimalno mu mogu dati osam godina, dakle po godinu za svakog mrtvog, po godinu dana i za našu Marijanu i Lenu - sa tugom priča Radisav.

Poslednji glavni pretres na suđenju Milanu Zdravkoviću, vozaču autobusa "Niš Ekspresa" koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, održan je 16. maja, kada je veštak saobraćajno-tehničke struke saopštio da je i mašinovođa voza sa kojim se sudario, doprineo tragediji jer je kasnio sa kočenjem i oglašavanjem sirenom.