Privođenje u Sarajevu: Belivukov pajtos uhapšen greškom


IZVOR: Tanja MILOVANOVIĆ - 26.03.2019 | 06:23


Srpski državljanin Mirko Kojić (45), kojem se sudilo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića u centru Beograda 2017. godine, uhapšen je u nedelju na aerodromu u Sarajevu!

Foto: e-stock/M. JOŠIDA

Ubistvo Vlastimira Miloševića

Kojić se, pored vođe navijačke grupe Partizana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, teretio za pomaganje u ubistvu Miloševića, koje se dogodilo 30. januara na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije, a sva trojica optuženih su pravosnažnom presudom oslobođeni krivice.

Čeka se izručenje

- Kojiću su lisice na ruke stavljene prilikom sletanja na aerodrom, a doputovao je letom iz Beograda. Za njim je poternicu raspisao Interpol Beograd zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloševića. Ipak, on je pravosnažno oslobođen optužbi za ovo delo, pa je i poternica za njim prestala da važi, tako da bi on trebalo da bude pušten na slobodu - kaže izvor Srpskog telegrafa i dodaje da je verovatno došlo do greške u sistemu s obzirom da je Kojić slobodan građanin u Srbiji.

Kojiću se sudilo u odsustvu jer je sve vreme bio nedostupan istražnim organima

Odbijena žalba

Belivuk i Miljković su se u ovom postupku branili iz pritvora, dok je Kojić bio u bekstvu i nedostupan istražnim organima naše države. Tužilaštvo je prošlog meseca uložilo žalbu Apelacionom sudu i zatražilo ukidanje oslobađajuće presude trojici optuženih.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Marko Miljković

- Sud je tokom postupka tačno utvrdio da su Miljković i Kojić sa nepoznatim mladićem išli u selo Žabare da kupe mazdu kojom je izvršeno ubistvo, kao i da je Belivuk skinuo tablice sa škode koje su kasnije bile na mazdi. Utvrđeno je zatim i da je nepoznati ubica, bežeći sa mesta zločina, ušao upravo u taj automobil koji je kasnije pronađen zapaljen, ali i da uprkos tome sud navodi da nije dokazano da su oni učestvovali u ubistvu. Na osnovu ponuđenih dokaza može se izvesti samo jedan zaključak - da su optuženi pomogli ubici - naveo je tužilac u žalbi.

Ipak, Apelacioni sud je početkom ovog meseca odbio žalbu i potvrdio oslobađajuće presude.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Kućni zatvor zbog napada na Vazuru

Nakon što je sudsko veće prošle godine oslobodilo optužene u ovom slučaju, Miljković je izašao na slobodu, dok je Belivuk prebačen kući da izdržava kaznu kućnog zatvora, bez elektronskog nadzora, zbog napada na obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure.