Da li je Ivanina porodica pristala na nagodbu oko blaže kazne za Đorđa?!


IZVOR: telegraf.rs - 20.03.2019 | 14:23


Tek što je objavljeno da je policija protiv Đorđa Lackovića (24) zbog sumnje da je pretukao Ivanu Filipović (22) podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, šire se glasine da je Ivanina porodica pristala na nagodbu kako bi on na sudu dobio blažu kaznu.

Foto: facebook.com/printscreen

Đorđe Lacković i Ivana Filipović

Dan nakon tragedije u Novom Sadu Ivanin otac Dragan Filipović  je izjavio da će angažovati advokata i teretiti Đorđa Lackovića, danas je potvrdio da to još nisu uradili, a demantovao je i glasine o navodno već sklopljenoj nagodbi i spremnosti da je prihvate.

- I u našem selu se pročulo kako smo se nagodili, ali to nije istina. Za ovo vreme niko nije ni dolazio kod nas, niti jedan advokat, niko iz tužilaštva i polcije, ni sa kim nismo o tome razgovarali - rekao je Ivanin otac.

Dragan dalje kaže da i kada bi neko ponudio nagodbu o tome ne bi pristali ni da razgovaraju, a kamoli da prihvate.

- Prepustićemo sve istražnim organima, tužilaštvu i sudu - rekao je kratko Filipović.

Otkrivajući da se porodica Đorđa Lackovića telefonom jednom interesovala za Ivanino zdravstveno stanje i da su nju jednom zvali dok je bila u bolnici, on navodi da nakon toga, što se njih tiče više nemaju o čemu da razgovaraju.

I dok Ivana ne odgovara na pozive Đorđeve majke pošto joj je policija to zabranila, otac Ivan kaže da su sa Lackovićima prekinuli svaki kontakt.

- Mi ni ranije nismo naročito kontaktirali. Ja sam ih za godinu i po dana koliko su bili u vezi jednom zvao i zamolio da obrate pažnju na njegovo ponašanje. Đorđa smo pustili u kuću jer nas je Ivana molila, a ona je išla kod njegovih u Klenje. Posle svega nemamo o čemu da razgovaramo. Dovoljno je što su moja ćerka i njihov sin, kao i obe naše porodice obeleženi za ceo život, a o njegovoj krivici neka odlučuju nadležni državni organi - kaže Ivanin otac.