18 dana ga nije bilo, a onda je pronađen sa dva metka pored puta! Ispovest Nebojšinog kuma tera suze na oči


IZVOR: Republika - 02.03.2019 | 16:23


Nebojšina smrt je šok za sve nas. Čuli smo se tog dana kada je nestao i ništa nije slutilo da je u nekom problemu ili da se dešava nešto neuobičajeno, čak smo se dogovarali da dođe kod mene u Čelarevo da poseti mog sina i suprugu kad izađu iz porodilišta.

Foto: facebook.com/Nebojsa Karan

Nebojša Karan

Ovako započinje priču Dragoslav Racić, kum ubijenog Nebojše Karana (26), koji se čuo sa njim samo nekoliko sati pre nego što je nestao, a kasnije i pronađen mrtav pored puta sa ranama od metka na glavi i grudima.

- Mi smo se tog dana čuli oko 13 sati. Normalno smo razgovarali, pohvalio mi se da je prestao da puši. Dogovorili smo se da se vidimo, da me poseti u Čelarevu kada mi supruga i tek rođeni sin izađu iz porodilišta. Da je imao neki problem siguran sam da bi mi rekao, stvarno ne znam šta da mislim - priča vidno zbunjen i uznemiren Dragoslav, koji Nebojšu poznaje od malih nogu i kog je, zbog njegove dobrodušnosti i čestitosti, uzeo za kuma.

Foto: nestalisrbija.rs

Porodica ga je tražila od 9. februara

žNjih dvojica su odrasli zajedno, a Dragoslav se kasnije preselio u Čelarevo. Međutim, ni ta distanca nije zahladnela odnose između dva drugara iz detinjstva, koji su svoje prijateljstvo na kraju krunisali kumstvom.

- Čuli smo se redovno i siguran sam da bi mi se obratio da je imao neki problem. Ako ne meni onda sigurno bratu Nemanji ili ocu Siniši i majci Radmili. Oni su divna, poštena porodica koja ima otvoren odnos i razgovara o svemu. To je samo još dodatno povećalo ovaj šok u kom smo sada posle svega... Nadao sam se da ćemo ga na kraju pronaći živog i zdravog ali... - priča Dragoslav.

Nebojša Karan (26) iz Sombora, koji je nestao 9. februara, pronađen je 26. februara mrtav na njivi na putu Sombor - Subotica u mestu Obzir.

Utvrđeno je da je Karan ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Telo mladića pronašao je meštanin Obzira na napuštenom salašu, udaljenom nekoliko kilometara od njegove rodne kuće.