Ginekološki pregled otkrio istinu o zverskom činu! Da li je Danijel silovao svoje sestre u Markovcu?


IZVOR: Republika - 15.12.2018 | 08:09


Katarina Žaki (43) iz sela Markovac kod Vršca, majka Danijela Žakija (21), koji je uhapšen zbog sumnje da je više puta silovao svoje dve rođene sestre ometene u razvoju - Milicu (5) i Antonelu (15), tvrdi da njen sin nije počinio ovo zversko delo, a u međuvremenu su stigli i rezultati ginekološkog pregleda koji otkrivaju istinu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

- Ne verujem da je moj Danijel silovao mlađe sestre! Boli me što je iza rešetaka jer smatram da je sve ovo nesporazum iza kojeg stoji dečja nesmotrenost, neodgovornost i laž. Želim samo da se probudim iz ovog košmara. Nadam se pozivu koji će stvari promeniti nabolje - rekla je Katarina Žaki za beogradske medije.

Ćerka izmislila

Potresena Katarina, koja živi u trošnoj i oronuloj kući sa čak sedmoro dece, kaže da sumnja u krivicu svog sina. Ona smatra da je njena ćerka Antonela zverski čin verovatno izmislila, a potom o tome pričala u specijalnoj školi koju pohađa.

 

 

- Moja ćerka je drugaricama u školi navodno govorila da ju je brat silovao. Tek posle godinu i po dana me je o tome obavestio zamenik direktora škole koju pohađa Antonela, a u koju je išao i Danijel. Nedugo zatim na vrata nam je zakucao radnik Centra za socijalni rad i odveo nas u stanicu u Vršcu na razgovor. Nisam imala šta da kažem jer nisam ništa znala - kaže Katarina.

Prema njenim rečima, njene maloletne ćerke su odmah upućene u beogradski Institut za majku i dete na ginekološki pregled.

- Rezultati pregleda su pokazali da Milica i Antonela nisu silovane i da Danijel nije kriv. Moj suprug Pera je sada u Vršcu i razgovara o slučaju s advokatom. Nadamo se da će sve biti u redu i da moj sin neće ići na robiju - priča  sagovornica.

Kako dodaje, na pitanje da li ih je stariji brat prisiljavao na seksualne odnose, devojčice su odgovorile kratko: "Nije".

Podsetimo, Danijel Žaki je optužen da je u kući u Markovcu duže vreme silovao maloletne sestre ometene u razvoju. Sumnja se da je za to koristio priliku kad nikog nije bilo kod kuće. Inače, on je juče saslušan i određen mu je pritvor do 30 dana.