ISKEŠIRAO VELIKU LOVU: Sorajin haker izašao iz zatvora!


IZVOR: Vijesti - 05.08.2017 | 19:15 >> 12:45


Beograđanin Miloš Čujović zvani Čujke, izašao je juče iz Istražnog zatvora, nakon što je u depozit Višeg suda uplatio 230.000 evra.

Foto: instagram.com/sorajavucelic

Bivši dečko joj izašao iz zatvora: Soraja Vučelić

Viši sud je krajem jula prihvatio predlog za jemstvo optuženog za računarske prevare.

Portparolka tog suda, Aida Muzurović kazala je da je Čujović ponudio 230.000 evra u zamenu da mu sud ukine pritvor i dozvoli mu da se u nastavku suđenja brani sa slobode. Sud je bivšem dečku starlete Soraje Vučelić odredio i meru nadzora - zabrana napuštanja boravišta teritorije Podgorice i obaveza povremenog javljanja državnom organu.

Protiv Čujovića se u Višem sudu vode dva postupka zbog optužbi da je sa još nekoliko optuženih hakovao bankarske račune i sa njih “skidao” novac, pišu Vijesti.

Prema navodima jedne optužnice, Nebojša Bošković je organizovao kriminalno udruženje sa Milošem Čujovićem. Kriminalni plan skovali su u ćeliji Istražnog zatvora, u kojoj su bili cimeri.

Prema toj optužnici Beograđanin se od 1. januara do septembra 2013. godine, dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu, koristeći programerske veštine, predstavljao službenicima inostranih banaka kao vlasnik žiro-računa.

U sudnici je priznao da je bankarskim službenicima davao instrukcije da se sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama izvrši prenos novca na devizne račune više osoba. Prema optužnici, Bošković i Čujović su sebi pribavili imovinsku korist od 1.446.171,80 eura. Od tog iznosa sud je blokirao 249.425 eura.

Tužilaštvo sumnjiči Natašu S. Golović da je umišljajno pomogla Čujoviću i Boškoviću.

Rani radovi

U drugom predmetu sudi mu se zbog prevare iz 2006. godine. Optužen je da je u nekoliko navrata skinuo velike sume novca sa tuđih računa u inostranstvu i na taj način oštetio banke za nekoliko miliona evra.

Čujović je pravosnažno osuđen presudom Apelacionog suda za prevare i kriminalno udruživanje. Za krivično delo kriminalno udruživanje i prevara, u podgoričkom Višem sudu osuđen je na šest i po godina zatvora.

Presudom Apelacionom suda prvostepena presuda je preinačena u delu odluke o kazni u odnosu na optuženog Beograđanina, pa je za navedena krivična dela osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci. Prema navodima te optužnice, grupa okrivljenih uspela je da sa tuđih bankarskih računa iz inostranstva “skine” 1.186.673 evra, od čega su podigli 223.516,17 evra.