UMRO ERIK KARMEN! Legendarni pevač preminuo u SNU, supruga se oprostila od njega emotivnim rečima: Verna i zauvek!

Autor:

Zabava

12.03.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti legendarnog pevača potvrdila je njegova supruga.

UMRO ERIK KARMEN! Legendarni pevač preminuo u SNU, supruga se oprostila od njega emotivnim rečima: Verna i zauvek!

Foto: printscreen/youtube.com

Legendarni američki pevač, tekstopisac, gitarista i klavijaturista Erik Karmen, preminuo je u 74. godini, a tužnu vest je potrvdila supruga pevača Ejmi Karmen.

- Naš slatki, voljeni i talentovani Erik preminuo je u snu, tokom vikenda. Veliku radost donelo mu je saznanje da je njegova muzika decenijama dirnula mnoge i da će biti njegovo trajno nasleđe. Molimo vas da poštujete privatnost porodice dok žalimo zbog našeg ogromnog gubitka. Ljubav je sve što je važno… Verna i zauvek - napisala je supruga na zvaničnom sajtu legendarnog pevača.

Erik Karmen je rođen 11. avgusta 1949. godine u Klivlendu. Najpre je bio pevač i tekstopisac u grupu  "Raspberries". Čitav svet znao ga je po njegovim baladama, a njegovi najveći hitovi su "All By Myself" i "Hungry Eyes".

Od ranog detinjstva je pokazivao talenat za muziku. Svirao je klavir, dok je gitaru naučio sam da svira. 

Inače, 1975. godine je stvorio numeru "All By Myself" u koju je  inkorporirao deo 2. klavirskog koncerta Sergeja Rahmanjinova (koji je napisan 1901. godine).

- Pesma je počela solom. Počinjala je sa 4 takta odjednom. Na kraju, tokom perioda od 2 meseca, ceo taj interludijum je napisan. Onda je moja potraga bila da ovo (deo 2. klavirskog koncerta Sergeja Rahmanjinova) stavim u sredinu prave pesme. Onda je trebalo da smislim kakvu pesmu i kako da to uradim. Slušao sam Rahmanjinov 2. klavirski koncert (napisan 1901.) i čuo sam melodiju koju sam upotrebio za refren.

- Vratio sam se i slušao pesmu koju sam napisao 1973. pod nazivom "Let's Pretend" za (grupu) Raspberries. Samo sam uzeo te note odatle. Pomislio sam: ""Let's Pretend" je lepa melodija." Pesma nije otišla toliko daleko (na top listama) koliko sam mislio da je trebalo. Vratiću se i ukrasti od sebe za ovo - rekao je u jednom intervjuu Erik Karmen, prenosi songfacts.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading