Majkl Džekson stiže na Brodvej!

Autor:

Zabava

20.06.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzika kralja popa, Majkla Džeksona biće upotrebljena za novi brodvejski hit koji se očekuje 2020.

RepublikaFoto: youtube.com/ michaeljacksonVEVO
KRALJ POPA: Majkl Džekson

Mjuzikl inspirisan njegovim pesmama i spotovima još nema zvaničan naziv, ali scenaristkinja Lin Notidž, dvostruka laureatkinja Pulicerove nagrade za dramu, pristala je da piše knjigu.

Kristofer Vildon, dobitnik Nagrade Toni za "Amerikanca u Parizu", radiće koreografiju za ovaj muzičko-scenski spektakl.

Bogata diskografija Majkla Džeksona biće osnova za ovaj mjuzikl, a autori ipak ističu da univerzalni hitovi kao što su "Thriller", "Man in the Mirror", "The Way You Make Me Feel", "Billy Jean" and "Beat It" sigurno neće izostati sa liste songova.

Inače, novi mjuzikl biće treća scenska postavka koja se zasniva na životu i stvaralaštvu popularnog pevača i to nakon što je Cirque du Soleil producirao predstavu "Michael Jackson One", koja se igra u Las Vegasu i "Michael Jackson: The Immortal World Tour". Treća predstava o Majklu Džeksonu
 "Thriller Live" postavljen je u londonskom Vest Endu.

Od Džeksonove smrti je bilo brojnih pokušaja da se njegova muzika prenese na ekran, ali prevashodno kroz dokumentarne filmove, a naročito "This is it", muzički dokumentarac koji je "razvalio" blagajne basnoslovnim zaradama kada je ovaj žanr u pitanju. Tu je i detaljna priča o njegovom muzičkom uzrastanju sa naslovom "Michael Jackson's Journey From Motown to Off the Wall", a koju je potpisao Spajk Li. 

Pravna služba Majkla Džeksona koja brine o njegovoj zaostavštini, nedavno je tužila kompaniju Volt Dizni i ABC nakon što je mreža emitovala dokumentarni specijal "Poslednji dani Majkla Džeksona". U tužbi se navodi da je ABC prekršio autorska prava objavljujući isečke sa koncerata i delove muzičkih spotova, kao i delove prethodnih dokumentaraca o Džeksonu, a za koje je navodno postojao "blagoslov" pevačeve porodice.

Podsetimo se, Majkl Džekson je 2009. umro od predoziranja propofolom i lorazepamom, a tek mesecima kasnije rešeno je da se smrt kralja popa istražuje kao ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading