Stefan Milenković i Ivo Pogorelić ponovo u Beogradu!

Autor: E.S.T.

Zabava

20.06.2018

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni pijanista Ivo Pogorelić, koji se posle skoro tri decenije prošle godine vratio na beogradsku scenu, kao i naš proslavljeni violinista Stefan Milenković ponovo će svirati u Kolarčevoj zadužbini.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Stefan Milenković

Četvrta sezona na Kolarcu pod nazivom “Tvoj svet muzike” biće na programu od oktobra 2018. do aprila 2019, a doneće sedam novih koncerata.

- Kiparski nacionalni orkestar dovodi nam pijanistu Siprijana Kacarisa 11. oktobra, dok će Ivo Pogorelić 7. novembra nastupiti sa Filharmonijom nacija, orkestrom sastavljenim od mladih muzičara koji u Beograd dolazi u okviru turneje podržane organizacijama za obeležavanje proslave 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Treći je kamerni orkestar „Kremerata baltika“ slavnog violiniste Gidona Kremera koji je na programu 4. aprila 2019. - ističe Mirjana Lazarevićev, urednica muzičkog programa Kolarca.

Prema njenim rečima, kako se obeležava 140 godina Kolarčeve zadužbine, ovaj ambiciozan muzički program na neki ačin je u čast Kolarca.

Stefan Milenković održaće 24. novembra svoj prvi resital u Beogradu još od 2001. u Beogradu, u pratnji pijaniste Rohana de Silve, dok će drugi violonista, Roman Simović, gostovati 13. aprila uz klavirsku podršku Vadima Holodenka. Aleksandar Madžar i Aleksandar Meljnikov održaće klavirski duo sa delima Rahmanjinova 31. januara 2019.

Kompleti ulaznica za ceo ciklus već su u prodaji, u ograničenom broju, po ceni od 12.500 dinara, dok će pojedinačne ulaznice biti dostupne mesec dana pre održavanja koncerta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading