Svetski dan muzike u Legatu Petra Lubarde!

Autor:

Zabava

20.06.2018

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na programu će biti izvedene kompozicije za harfu, flautu, violončelo, violinu i gitaru. Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017, sviraće kompozicije koje je za njega napisao akademik Ivan Jeftić, dok će koncert biti začinjen rok zvucima učešćem srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog JOBY-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.

RepublikaFoto: Promo foto
Anđela Mađarov

Umetnička asocijacija ArtLink tradicionalno će obeležiti Svetski dan muzike, kamernim koncertom na otvorenom, sutra u 20 sati, a prvi put u Legatu Petra Lubarde na Dedinju (Ilinčićeva 1). Ovogodišnji koncert, organizovan u saradnji sa Kućom legata, Asocijacijom festivala Srbije, Delegacijom EU u Srbiji i Ambasadom Bugarske, predstaviće harfistkinju Anđelu Mađarov i flautistkinju Ivonu Nedevu, umetnice iz Bugarske, koje će izvoditi francusku muziku za harfu i flautu.

HARFA, FLAUTA I ROKENROL


Na programu će biti izvedene kompozicije za harfu, flautu, violončelo, violinu i gitaru.
RepublikaFoto: Promo foto
JOBY

Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017. godini, sviraće kompozicije koje je za njega napisao akademik Ivan Jeftić, dok će koncert biti začinjen rok zvucima učešćem srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog JOBY-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj

gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.

Među gostima se očekuju visoki zvaničnici iz Brisela i Evropske asocijacije festivala. Ovaj koncert deo je programa za učesnike Foruma Kreativne Evrope, koji se održava od 20. do 22. juna u Beogradu.


NOĆ KLAVIRA


Svetski dan muzike istovremeno je najava ArtLink festivala mladih talenata, koji će biti svečano otvoren 22. septembra 2018, gala događajem "Noć klavira", u Kolarčevoj zadužbini, uz gostovanje dvoje 
francuskih pijanita, Mišel Dalbertoa i Žan Pol Gaspariana, kojim će ArtLink zajedno sa Ambasadom Francuske i Fransuckim institutom obeležiti stogodišnjicu Prvog svetskog rata i francusko – srpskog savezništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading