Klim Šipenko, reditelj filma "Izazov": DETINJSTVO SAM PROVEO U SRBIJI!

Autor:

Zabava

20.04.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvorac ostvarenja koje je ušlo u istoriju evocirao je najranije uspomene koje ga vezuju za Srbiju.

Klim Šipenko, reditelj filma "Izazov": DETINJSTVO SAM PROVEO U SRBIJI!

Foto: ST/D. KADIĆ

Na srpskoj premijeri filma "Izazov", prvog u istoriji svetske kinematografije snimanog u kosmosu, ruski reditelj Klim Šipenko poklonio se znatiželjnoj beogradskoj publici, mnogobrojnim poznatim licima domaćeg glumišta i pripadnicima sedme sile. Zajedno s Milošem Bikovićem prošetao je crvenim tepihom i otkrio mnoge detalje o svom novom ostvarenju.

Šipenko je prvi reditelj koji je kročio na Međunarodnu svemirsku stanicu i zajedno s glumicom Julijom Peresild proveo tamo 12 dana, snimajući "Izazov". Premijera filma u Moskvi 12. aprila protekla je uz euforiju i ovacije publike, kao i uz čestitke prvog čoveka Rusije Vladimira Putina

Republika

Foto: Promo foto

 

- Veliko mi je zadovoljstvo što je "Izazov" stigao u Srbiju, koju mnogo volim - rekao je Šipenko za medije uoči premijere u beogradskom bioskopu "Sinepleks Galerija", pa dodao:

- Bio sam ovde mnogo puta od detinjstva. Igrao sam košarku i bio u kampu s Crvenom zvezdom i Partizanom. Srećan sam što sam se ponovo vratio. Ovde sam predstavljao i film "Sluga" i eto me ponovo s "Izazovom" - rekao je ruski reditelj.

Šipenko je izrazio nadu da će kroz ovo ostvarenje srpska publika iskusiti atmosferu kosmosa.

- Nadam se da će reći da su na dva i po sata osetili da su išli u svemir. To mi je san. Film će vam pokazati kako svemirsko putovanje istinski izgleda - ponosan je Šipenko.

Republika

Foto: Promo

 

Kako je istakao, snimanju su prethodile velike pripreme, godinu dana je prepravljao scenario i tražio glavnu glumicu, koja će poći na Međunarodnu svemirsku stanicu s njim. Glavni izazov je bio tehnički jer niko pre njega nije snimao u svemiru, pa nije imao koga da pita za savet kako to da uradi.

- To sam morao da otkrijem. Nisam tamo imao filmsku ekipu, sve sam radio sam. Postavljao sam osvetljenje, dizajnirao set, snimao velikom kamerom, menjao objektive, slao materijal na Zemlju. Sam sebi sam bio ekipa. Nemam reči kojima bih opisao kosmos. Ni na jednom jeziku - ni na ruskom, ni na engleskom, ni na srpskom - rekao je Šipenko i najavio da bi sledeći put mogao da snima na Mesecu.

S Bikovićem obaram rekorde

Rad s Milošem Bikovićem, koji u "Izazovu" ima glavnu mušku ulogu, za Šipenka je zadovoljstvo. Ruski reditelj za srpskog glumca ima samo reči hvale.

- On je pametan, zgodan, darovit i sjajan na platnu, a, uz to, i dobra je osoba - rekao je on.

S Bikovićem je prvi put oborio rekord filmom "Sluga", koji je postao najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, a dvojica umetnika najavljuju rad na nastavku ove priče.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading