Pre godinu dana PREMINUO je Srećko Šojić! Legendarni Lane Gutović se KRAJA nije plašio: Smrt je strpljiva i mene će čekati!

Autor:

Zabava

25.08.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana od smrti Milana Laneta Gutovića.

Pre godinu dana PREMINUO je Srećko Šojić! Legendarni Lane Gutović se KRAJA nije plašio: Smrt je strpljiva i mene će čekati!

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Legendarni glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na današnji dan 2021. godine, nakon teške bolesti. Samo dve nedelje pre smrti, primljen je u bolnicu gde se nalazio na intenzivnoj nezi, a usled pogoršanja stanja priključen je na kiseonik.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Milan Lane Gutobić

Iako su svi testovi na koronavirus pokazali da je negativan, glumac je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da su posledica ranije preležanog virusa.

Vest o njegovoj smrti potresla je čitavu naciju, a javnost će ga zauvek pamtiti po brojnim legendarnim ulogama i filmovima. Prva veća uloga na velikom platnu bila je uloga Pinkija u filmu "Bekstvo", a glumio je i u filmovima "Bela košulja", "Srećna porodica" , "Laf u srcu", "Kir Janja","Majstor i šampita", "Šmeker" "Sumnjivo lice", "Pokojnik", kao i u serijama "Otpisani", "Povratak otpisanih", "Metla bez drške", "Ono naše što nekad bejaše" i mnogim drugim.

Za ''Tesnu kožu 5'' postoji detalj koji retko ko zna. Naime, Lane je trebalo da igra Srećka Šojića, ali je predložio i da se lik Dimitrija Pantića, kog su tumačili Nikola Simić i Petar Kralj izbriše iz serije.

- Dao sam predlog, za koji mislim da će biti usvojen, a to je da se lik Pantića izbriše. Dosad su njega igrali gospoda Nikola Simić i Pera Kralj, koji više nisu među nama. Neka smisle neki novi lik koji ima karakteristike Pantića - naveo je svojevremeno Gutović za Kurir.

Glumac Milan Lane Gutović iza sebe imao je dva braka. Ostavio je četvoro dece, ćerke Nevenu i Milicu i sinove Spasoja i Janka.

Lane je svojevremeno o smrti govorio ovako.

- Smrti se ne plašim, na neki način sam ravnodušan. A ne bi trebalo, pošto je to jedan od ključnih trenutaka u životu, kao i rođenje. Rođenje ne pamtim, a smrt pretpostavljam da ću upamtiti. Ceo život je bio nestrpljiv, ali smrt nije. Ona je strpljiva i mene će sačekati sigurno - govorio je Gutović u svom stilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading