METEOALARM UPALJEN U SKORO CELOJ ZEMLJI! Vreme može biti opasno zbog OVOGA - spremite se! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.04.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni danas ne krećite bez kišobrana.

METEOALARM UPALJEN U SKORO CELOJ ZEMLJI! Vreme može biti opasno zbog OVOGA - spremite se! (FOTO)

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Srbiju će danas pogoditi kiša i pljuskovi, ali praćeni grmljavinom. Zbog grmljavine je u većem delu Srbije upaljen žuti meteoalarm.

U Bačkoj, Banatu, Srmeu, Beogradu, Zapsdnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju, danas vreme može biti potencijalno opasno, te je upaljen meteoalarm.

- Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini - navodi se na sajtu RHMZ.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Upaljen žuti meteoalarm

Žuti meteoalarm inače podrazumeva da vreme može biti opasno (potencijalno).

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Nepreduzimajte nepotrebne rizike - kaže se na sajtu RHMZ.

Najniža temperatura biće danas u našoj zemlji od 6 do 10, najviša od 14, na severozapadu do 21 stepen Celzijusa.

U Beogradu promenljivo oblačno, od sredine dana povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, kasnije posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 7 do 9, najviša oko 17 stepeni Celzijusa.

U Srbiji u četvrtak umereno do potpuno oblačno i hladnije, na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa kišom, na visokim planinama u ovim predelima ujutro će padati sneg. Uveče razvedravanje.

U petak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u brdsko-planinskim predelima ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Zatim pretežno sunčano i toplije. U sredu, 1. maja promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading