UPALJENI METEOALARMI U CELOJ SRBIJI, RISTIĆ SE HITNO OGLASIO! Polarni front će se "obrušiti" na našu zemlju - nećete vreovati koliko će KIŠE PASTI! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.11.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ napominje da je potrebno pažljivo pratiti vremenske uslove i pripremiti se za moguće nepogode, s obzirom na količinu padavina koja se očekuje.

UPALJENI METEOALARMI U CELOJ SRBIJI, RISTIĆ SE HITNO OGLASIO! Polarni front će se "obrušiti" na našu zemlju - nećete vreovati koliko će KIŠE PASTI! (FOTO)

Foto: facebook, Shutterstock, YouTube/Printscreen

Meteorolog Ivan Ristić je nedavno na društvenoj mreži Fejsbuk podelio svoju najnoviju meteorološku prognozu. U svojoj objavi, Ristić je obavestio javnost o očekivanim promenama u temperaturama.

Objava glasi: "Idemo polako sa temperaturama na dole, slicno kao u mojoj novembarskoj prognozi, polarni front se postepeno spušta na jug. Pratimo situaciju!!!"

Ova prognoza ukazuje na postepeni pad temperatura i upućuje na prisustvo polarnog fronta koji se kreće prema južnim regionima.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je kasno sinoć upozorenje na očekivane obilne padavine koje će zahvatiti područje južne i istočne Srbije. Danas se očekuje kiša i lokalni pljuskovi sa potencijalom za velike količine padavina, između 20 i 40 mm, lokalno i više, i to tokom prvog dela dana.

Foto: facebook

 

RHMZ napominje da je potrebno pažljivo pratiti vremenske uslove i pripremiti se za moguće nepogode, s obzirom na količinu padavina koja se očekuje. Lokalizovane oborine mogu izazvati probleme na putevima i poplave, pa vozači i stanovnici ove oblasti treba da budu posebno obazrivi.

Kako dan bude odmicao, prema prognozi RHMZ-a, padavine će se smanjivati, a kasnije tokom popodneva i uveče se očekuje prestanak padavina i razvedravanje u svim predelima. Vetar će biti slab do umeren, uglavnom iz južnih i jugozapadnih pravaca, dok se očekuje da će tokom noći ka nedelji doći do pojačanja vetra.

Trenutno su aktivirani žuti i narandžasti meteoalarmi za različite delove Srbije. Žuti meteoalarm važi za Istočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju, gde se upozorava na moguću pojavu kiše koja može biti potencijalno opasna. Narandžasti meteoalarm je aktivan za Jugoistočnu Srbiju, gde se takođe upozorava na obilne padavine i mogućnost problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading