SKANDAL! PRLJAVA IGRA NARKO-KLANOVA IZ MUP: Uhapsili srpskog Eliot Nesa da ne bi postao direktor policije

Autor:

Vesti

05.04.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje generala Slobodana Malešića je dokaz da se iz određenog centra moći i dalje diriguje prilikom izbora kadrova.

SKANDAL! PRLJAVA IGRA NARKO-KLANOVA IZ MUP: Uhapsili srpskog Eliot Nesa da ne bi postao direktor policije

Foto: MUP

Načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić

Načelnik novosadske policije Slobodan Malešić, poznat i kao srpski Eliot Nes, uhapšen je u noći između ponedeljka i utorka pod optužbom za trgovinu uticajem, tačnije postao je žrtva nameštaljke u MUP jer je važio za kandidata za direktora policije, saznaje Republika.

Osim njega, uhapšeni su policijski službenici Ljubomir Stanišić i Dragan Kovačević, kao i privatni preduzetnik Dženan Kujović, a Malešić je osumnjičen da mu je za imovinsku korist preko pomenute dvojice omogućavao zaštitu od policije.

Za specijalnog tužioca Korać nije deo organizovanog kriminala!

Tužilaštvo za organizovani kriminal, veoma ažurno kada je Malešić u pitanju, nije tako postupalo kada je pravilo propuste, namerne ili ne, u korist pojedinih interesnih grupa. Primera radi, juče je donelo skandaloznu odluku da predmet protiv Filipa Koraća, desne ruke vođe "škaljaraca" Luke Bojovića, prebaci Višem javnom tužilaštvu, što znači da ga više ne smatraju delom organizovane kriminalne grupe!

Republika

Foto: MUP Srbije

Filip Korać

Tužilaštvo, tačnije specijalni tužilac Mladen Nenadić bio je akter skandala i kada je odbio da Darku Veskoviću, optuženom u postupku za ubistvo Blaža Đurovića, ponudi status zaštićenog svedoka upravo protiv Koraća, koji je bio optužen da je podstrekivao na likvidaciju. Tim slučajem posle obustavljanja istrage protiv Koraća bavio se i predsednik Aleksandar Vučić:

- Čovek nam traži da mu zaštitimo nekog člana familije u nekoj stranoj zemlji i onda mu sutradan rane tog člana familije jer mi nismo u stanju da mu damo status svedoka-saradnika. Neću odustati da pitam kako je moguće da ne postoji krivično delo za koje Filip Korać nije gonjen, a da nema nijedne presude.

Naime, u maju 2019. u nemačkom gradu Forst je ranjen prijatelj i rođak nesuđenog svedoka Miloš Vesković, dok su dvojica Crnogoraca ubijena. Posle toga Darko je, uplašen za život, odustao od svedočenja protiv Koraća, što je kasnije rezultiralo oslobađanjem.

Mada je javnost naivno verovala da su pipci kriminalne hobotnice u policiji sasečeni smenama pojedinih visokih funkcionera, koji su, mahom kao kadrovi Dijane Hrkalović postavljani na te pozicije, hapšenje Malešića je potvrdilo da se iz određenog centra moći i dalje igraju prljave igre za izbor kadrova.

- Očigledno je u MUP u toku svojevrsna trka prestola i borba za visoke funkcije, u kojoj je general izabran kao žrtva - kažu naši sagovornici.

TEMPIRANO NA DAN POSLE IZBORA

Malešića je već nekoliko meseci istraživala Služba unutrašnje kontrole MUP, a potom je veoma sumnjive dokaze podnela tužilaštvu. Međutim, interesantno je da je istraga SUK, koji je godinama nemo posmatrao spregu policijskih funkcionera s ekipom Velje Nevolje i "kavčanima", počela istragu protiv Malešića tek kada se pročulo da je on, uz načelnika SBPOK Ninoslava Cmolića, jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora policije.

Ministar se mesecima ne oglašava

Čudno je da se povodom hapšenja drugog čoveka MUP nije oglasio ministar policije Aleksandar Vulin. Njemu je Srpski telegraf još pre nekoliko meseci poslao pitanje da li zna da se na osnovu lažnih dokaza vodi postupak u kom je pominjan Malešić i ukazali mu da se radi o nameštanju u režiji pojedinaca iz policije.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vulin

Odgovor ni tada nismo dobili, a ministar je i juče ćutao kao zaliven. Prosto je neverovatno da MUP nije izdao čak ni saopštenje o hapšenju s obzirom na to da se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku, a oglašava se kad su u pitanju i najsitniji prekršaji.

Takođe, nije slučajno ni to što je hapšenje tempirano dan posle izbora. U međuvremenu su mnogi policajci koji su pomagali Belivukovom klanu ili vraćeni na funkcije ili napredovali u službi. Da sve bude još gore, nalogodavci su po Malešića usred noći poslali troja kola s policajcima u uniformama, kao da se radi o najgorem kriminalcu.

Istraživali na svoju ruku

Da je hapšenje Slobodana Malešića najobičnija nameštaljka u režiji MUP, govori i činjenica da je Srpski telegraf pre mesec dana dobio dokaz da su mu i ranije radili o glavi i to mimo tužilaštva.

Naime, naš list je kontaktirao sa tužilaštvom u Kraljevu s pitanjem da li vodi istragu o navodnim malverzacijama preduzeća "Matador šped" vlasnika Dženana Kujovića, koji je sada uhapšen, istog dana kad i Malešić.

Kategorično nam je odgovoreno da takve istrage nema.

- Povodom vašeg zahteva, obaveštavam vas da se pred ovim tužilaštvom ne vodi istraga protiv preduzeća "Matador šped" d. o. o. iz Prijepolja - doslovce stoji u odgovoru tužilaštva.

Srpski telegraf je od MUP tražio odgovor zbog čega je policija na svoju ruku nastavila istragu o "Matadoru" bez obzira na to što tužilaštvo nije tražilo nikakve dodatne provere i da li se radi o pritisku s ciljem da se preduzeće ugasi i oslobodi prostor za konkurenciju. Odgovor nismo dobili.

- Sve je šokirala ova akcija policije, pogotovo jer je Malešić jedan od najzaslužnijih za hapšenje Milorada Šušnjića, za kog se dokazalo da je sarađivao s Darkom Elezom, okorelim mafijašem, a po nalogu Dijane Hrkalović. Zato sve ovo ne iznenađuje i zato sumnjamo da je možda ta ugrožena grupa ovu akciju oko Malešića i gurala - rekao je izvor Republike.

Spremali i hapšenje Cmolića

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, MUP je spremao i hapšenje Ninoslava Cmolića, načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Razlog je taj što je Cmolić, kao i Malešić, važio za jednog od kandidata za direktora policije. Služba unutrašnje kontrole MUP je protiv njega vodila akciju pod operativnim kodom "Roma", s ciljem da se i on uhapsi i time degradira i skloni s puta onima koji bi da izguraju svog kandidata.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Ninoslav Cmolić

Nije slučajno ni to što je Božidar Stolić, prljavi inspektor SBPOK, kome se sudi za pripadnost kriminalnoj grupi Velje Nevolje, kome je odavao poverljive informacije, na suđenju optužio Cmolića da stoji iza njegovog hapšenja i da je bio desna ruka Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke MUP.

Očigledno je Stolić bio instruisan da tako govori, a sve u cilju diskreditacije, a potom i hapšenja Cmolića.

NIJEDAN DOKAZ

Kako se saznaje, on je uhapšen bez čvrstih dokaza već na osnovu priča rekla-kazala. Naime, svedok je u posrednoj izjavi navodno tvrdio da je general stornirao prijavu za saobraćajni prekršaj bratu jednog građevinskog preduzimača. Drugo "delo" za koje terete Malešića se temelji na izjavi jedne službenice policije koja je na saslušanju tokom istrage o ukidanju mera nadzora i kontrole jednom licu, a po nalogu iz kabineta nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, rekla da smatra da je to bilo učinjeno po nalogu Malešića, a "argument" je bio da je to lice poreklom iz Prijepolja, kao i general!

Republika

Foto: printscreen

Slobodan Malešić

"Milioner" živi u skromnom stanu

Nakon hapšenja Malešića policija je došla da pretrese stan generala da bi prikupila dokaze kojim bi potkrepili istragu, ali tamo nisu zatekli ono što su očekivali. Oba načelnikova sina su spavala u jednoj sobi. Policajci su mislili da živi u ogromnom stanu, a istina je da se radi o stanu u kome živi kao i svaki prosečan policajac. Bili su zatečeni jer je pre hapšenja vođena kampanja da je milioner, da ima vilu na Dedinju i slično.

biografija

- rođen 1976. u Prijepolju

- na Policijskoj akademiji diplomirao 1999.

- 2014. postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije

- u martu 2016. imenovan za načelnika kragujevačke policije, gde je zbog čišćenja grada od kriminala i dobio nadimak Eliot Nes

- iz Kragujevca otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića

- od septembra 2020. načelnik novosadske policije

Malešićev branilac Veljko Delibašić za Srpski telegraf kaže da je u pitanju klasično pakovanje njegovom klijentu.

- U noći kada je uhapšen detaljno smo pretresli prijavu, a on je negirao sve navode. Mogu da kažem da ne postoji nikakva osnovana sumnja da je počinio to krivično delo i jedino je ispravno da odmah bude pušten na slobodu i da se postupak obustavi - naglašava Delibašić.

Nsuživo: Zaverenici i Đilas na istom zadatku

Kada bi uhapšenog generala policije Slobodana Malešića stavili na optuženičku klupu, objektivno bi se mogao suočiti sa samo dve optužbe: lojalnost državi i profesionalno i savesno obavljanje funkcije načelnika policije, piše novosadski portal Nsuživo.

- Uprkos očiglednim rezultatima, a naročito nakon udara na ekspozituru "kavačkog klana" u Novom Sadu, Malešić je bio stalna meta tabloida i televizija pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa, koje su na dnevnom nivou servirale gnusne laži i podmetačine na njegov račun - konstatuje se u tekstu.

Kako zaključuje portal, jasno je da su na diskreditaciji Malešića radili zaverenici kojima Velje Nevolje i Elezi odgovaraju na slobodi, a ne iza rešetaka.

Redakciji našeg lista se javio veliki broj policajaca iz Novog Sada i Beograda koji su zgroženi zbog podmetačina unutar MUP i nameštenih hapšenja.

- Šta mi da očekujemo kada ovako rade čoveku koji je ugasio mafiju u Kragujevcu, koji je uhapsio Snajpera (Slobodan Milutinović, prim. aut.) u Novom Sadu, koji je rešio sva krivična dela u tom gradu, koji je uhapsio Darka Eleza, kome niko nije smeo da priđe? Da li je ovo poruka nekih struja u policiji da će tako proći svi koji udare na "kavački klan" - kaže u razgovoru jedan od policajaca.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 6. april 2022. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading