"JEREMIĆ JE BACAO DRVLJE I KAMENJE NA NOVE PUTEVE"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.07.2018

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da je investiciona vrednost infrastrukturnih projekata u Srbiji 16 milijardi evra i da samo oni koji direktno rade protiv interesa Srbije mogu da budu protiv izgradnje pruga, autoputeva i mostova.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Vuk Jeremić je bio protiv svake inovacije

- To je politika Ðilasa i Jeremića koji su bili protiv mostova i izmeštanja stanica, protiv autoputeva... Setite se koliko je drvlja i kamenja bilo u Jeremićevim govorima protiv autoputa Mira Niš - Merdare - Priština. Ne razmišljajući šta to strateški znači za Srbiju. To nije iznenađenje za njih, oni jesu eskperti za sebe i svoje džepove, ali ne mogu i ne smeju da manipulišu - poručila je Mihajlović.

Ona je tako reagovala na jučerašnje saopštenje Narodne stranke Vuka Jeremića u kojem je zatražena ostavka ministarke Mihajlović zbog, kako su naveli, pogrešne realizacije pruge Beograd-Budimpešta.

Mihajlovićku je kritikovao potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, koji je u odborničkoj grupi Savez za Srbiju u Skupstini Beograda, na čijem čelu je Dragan Ðilas. Jovanović je kritikovao ugovor o kreditu od 943 miliona evra za "samo 108 kilometara pruge između Novog Sada i Subotice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorana Mihajlović bez dlake na jeziku

Mihajlović je demantovala njihove tvrdnje da u ugovorima o zajedničkim projektima sa Kinom nema srpskih kompanija i radnika, naglasivši da je to laž.


Ona je istakla da naši ugovori sa Kinom predviđaju 49 do 50 odsto učešće srpskih kompanija i radnika, kao i da se naše kompanije angažuju i u preostalih 50 odsto posla.

Mihajlović je podsetila da je investiciona vrednost infratrukturnih projekata u Srbiji 16 milijardi evra ističući da to nikada nije bilo u prethodnih dvadesetak godina, kao i da se pokreće i novi inveticioni cikljus vredan pet milijardi evra.

Poručila je da oni koji su protiv ulaganja i modernizacije pruge Beograd - Budimpešta, koja se nalazi na evropskom Koridoru 10, rade protiv interesa Srbije.


- Nema važnijeg koridora za ovaj deo Evrope i Srbiju od Koridora 10 - naglasila je Mihajlović.

Rekla je da zahvaljujući izgradnji autoputa na Koridoru 10 sada imamo godišnje 20 miliona automobila više, kao i da bi trebalo isto tako da podignemo i železnički Koridor 10 radi većeg želzničkog transporta.

- Jer, ako mi to ne budemo uradili neke druge države pored nas hoće i sav prevoz i kargo će otići preko nekih drugih država. Zašto to Srbja ne bi radila kada smo tranzitna zemlja - naglasila je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da sve što se u Srbiji izgradilo prethodnih godina jeste delo srpskih kompanija, kao i da su pre vlade Aleksandra Vučića na Koridoru 10 glavni izvođači bile sve strane kompanije.

Kada je došla nova vlada, raskinuli smo ugovore koji se nisu realizovali i postavili kao glavnog izvođača konzorcijum sprskih kompanija.

- Prema tome gospodo, ako je nešto važno za Srbiju, važno je da se Srbija razvija i da ima puteve i železicu. Ako toga ne budemo imali kao što su pokušali da nas izoluju upravo takvi ljudi mi ćemo biti negde na margini svih događaja. Mi to nećemo, ova vlada ide napred i mora da se ulaže u razvoj infrastrukture. Uvek ću reagovati na manipulacije i laži u izjavama određenih nazovi političkih opozicionara - poručila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
una

09.07.2018 11:44

Jeremic baca kamenje na sadasnju vladu i sve sto ona cini.

Odisej

09.07.2018 11:50

Oni su bili protiv toga da se Srbija gradi, jer onda ne bi punili svoje ionako već prepunjene džepove.

Bojan

09.07.2018 12:05

Džaba Zorana priča, ne razume Jeremić to. Njega ne zanima Srbija, nego samo lični interes i lična korist.

LjiljanaT

09.07.2018 12:10

Da li ovi iz opozicije znaju nesto drugo da rade ili samo da kritikuju trenutno vlast i sve investicije. Bolje da porade na sebi i da na sledecim izborima osvoje barem neki glas jer ovim putem idu u jos vecu propast tj losiji rezultat nego na proslim izborima.