BRNABIĆEVA OTKRILA O ČEMU JE PRIČALA NA TAJNOM SASTANKU SA VUČIĆEM!

Autor: Republika

Vesti

01.04.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić, premijerka Srbije, obratila se javnosti nakon višečasovnog razgovora sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Vučić i Brnabić ranije u toku dana sastali su se u predsedništvu, gde su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji, ekonomiji, ali i rekonstrukciji Vlade.

Takođe, bila su otvorena i sva druga politička pitanja u zemlji i regionu.

- Imala sam danas jako dug sastanak sa predsednikom Vučićem, najviše vremena nam je uzela situacija na Kosovu - rekla je ona za RTS i dodala da je očekivala oštru osudu zbog događaja od ponedeljka, kada je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Marko Đurić.

Brnabićeva je rekla da su ona i predsednik Vučić imali tešku sednicu u ponedeljak, da je razmišljao hladne glave i da nije pustio da emocije preovladaju, mada ga nikad nije videla tako razočaranog.

- Mislila sam da će se naći kompromisno rešenje. Srbija je ponovila da je spremna na dijalog, ponovila je da je raspoložena za mir. Priština je imala podršku svojih partnera, najjačih partnera. Mislim da svi znamo ko su, kao i zašto nije implementiran Briselski sporazum - rekla je ona i dodala da će Srbija nastaviti da insistira na miru i stabilnosti.

- Srbija neće odustati od nacionalnog inetersa. Ali sve je teže očuvati racionalni pristup Srbije, kada imate nepoštovanje dogovora na temu najprostijih stvari.

Brnabićeva je rekla da su se dotakli i rekonstrukcije Vlade, ali da je bilo prečih tema.

- To će sačekati neka stabilnija vremena na KiM - objasnila je predsednica Vlade.

Ekonomski rezultati iz prvog kvartala su odlični, rekla je ona, i dodala da smo imali suficit umesto deficita, što je više od onog što su i očekivali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
artist

01.04.2018 18:21

Nerazumem, kako je tajan sastanak, kad smo znali za njega?

Slavoljub

01.04.2018 18:45

Искрено морам да им честитам на успешном вођењу Србије и да за њих нема слободног дана ни недље а то су и данас доказали јер после претходних турбулентних дана њих двоје су данас сели и размотрили комплетна догађања и Косовски проблем и понашање свих учесника а дотакли су се и реконструкције али је она данас мање важна од горућих проблема. И свака им част на доследности.

minja03

01.04.2018 18:48

PREMIJERKA JE REKLA DA JE PEDSEDNIK ZABRINUT KAKO NIKADA DO SADA ZBOK SITUACIJE NA KOSOVO.

Mirsa

01.04.2018 18:55

Da je razgovor bio tajan ne bi se sastajali u predsednistvu, i to u 10 pre podne. Medjutim, vole mediji senzacionalnost, razume se. Mudri ljudi razgovaraju, pricom i samo pricom mozemo pospesiti stvari.