TRESE SE SRBIJA: Četiri zemljotresa za danas - da li je ovo početak većeg potresa?

Autor: Informer

Vesti

02.02.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri blaga zemljotresa pogodila Srbiju za 24 časa

TRESE SE SRBIJA: Četiri zemljotresa za danas - da li je ovo početak većeg potresa?

Foto: Shutterstock


U protekla 24 sata, teritoriju Republike Srbije potresla su čak četiri zemljotresa. Dva od njih su zabeležena sinoć u gradovima Čačak i Kruševac, pri čemu je srećom reč o blagim potresima.

Prvi zemljotres u Čačku zabeležen je u 17:20 časova, a drugi samo 40 minuta kasnije, u 18 časova. Jačina prvog potresa iznosila je 1,8 stepeni po Rihteru, dok je drugi bio nešto blaži, sa jačinom od 1,6 stepeni. Nakon Čačka, podrhtavanje tla osetilo se i u Kruševcu, gde je zemljotres zabeležen u 22:45 časova jačine 1,8 stepeni po Rihteru.


Danas su se takođe dogodila još dva zemljotresa, oba sa epicentrom u Boru. Prvi zemljotres zabeležen je u 10:17 časova jačine 1,8 stepeni po Rihterovoj skali, dok je drugi usledio nešto kasnije, u 12:42 časa, sa jačinom od 1,9 stepeni po Rihteru.

Seizmolozi su izrazili značajno interesovanje za ove četiri blaga zemljotresa, ističući da je retkost da se u tako kratkom vremenskom periodu dogode četiri potresa.

Oni su istakli da su ovi zemljotresi važni za dalje proučavanje seizmičke aktivnosti na području Srbije, te da će detaljna analiza podataka prikupljenih tokom ovih događaja pružiti nove uvide o seizmičkoj aktivnosti u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading