HITNO SAOPŠTENJE: Grad Kraljevo izdvaja velika sredstva za pomoć porodicama sa decom! Evo kako da se prijavite!

Autor:

Vesti

19.01.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dvanaestoj sednici Privremenog organa grada Kraljeva, održanoj 18. januara, razmatrana su pitanja od značaja za socijalnu zaštitu i podršku porodicama sa troje i više dece na teritoriji grada.

HITNO SAOPŠTENJE: Grad Kraljevo izdvaja velika sredstva za pomoć porodicama sa decom! Evo kako da se prijavite!

Foto: Shutterstock

Ova sednica je donela nekoliko ključnih rešenja koja direktno utiču na poboljšanje uslova života ovih porodica, a jedno od njih je i Rešenje o utvrđivanju iznosa novčane pomoći za 2024. godinu.

Novčana pomoć porodicama sa troje i više dece


Jedno od ključnih pitanja koje je bilo na dnevnom redu dvanaeste sednice Privremenog organa grada Kraljeva jeste pomoć porodicama sa troje i više dece. Na osnovu donetog Rešenja, utvrđen je iznos novčane pomoći za ovu kategoriju porodica za narednu godinu. Ova inicijativa ima za cilj pružanje podrške porodicama koje imaju više dece, prepoznajući njihov značajan doprinos društvu i podstičući pronatalitetnu politiku.

Sufinansiranje programa od javnog interesa


Pored toga, na istoj sednici usvojena je i Odluka o kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta grada Kraljeva za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite i zaštite lica sa invaliditetom. Ova odluka predstavlja važan korak ka podršci različitim programima i projektima koji doprinose unapređenju socijalne zaštite i podrške osetljivim grupama u zajednici.

Sredstva za navedene namene obezbeđena su iz gradskog budžeta, a o realizaciji odluka brinuće se Odeljenje za društvene delatnosti kraljevačke Gradske uprave, što svedoči o ozbiljnom pristupu i posvećenosti lokalne samouprave u ostvarivanju socijalne pravde i podršci najugroženijim građanima.

Ova inicijativa grada Kraljeva predstavlja važan korak ka izgradnji inkluzivnog i podržavajućeg društva, te pokazuje posvećenost lokalnih vlasti unapređenju kvaliteta života svojih građana, posebno onih koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading