OBILNE PADAVINE NAPRAVILE HAOS PO SRBIJI: Posle Priboja, poplavljene i Užice!

Autor:

Vesti

04.07.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažan grmljavinski sistem pogodiće i područje Ivanjice, Kosjerića, Loznice i šire područje Valjeva i Ljiga.

OBILNE PADAVINE NAPRAVILE HAOS PO SRBIJI: Posle Priboja, poplavljene i Užice!

Foto: Dunav Osiguranje

Posle Priboja, ovog popodneva i Užice je potopljeno, ulice su pune vode posle obilnih padavina.

Ovog poslepodneva snažan grmljavinski sistem iz Bosne zahvatio je zapadne predele Srbije i doneo jaku kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom, a ima i grmljavijnskih oluja.

Ulice Mališe Atanackovića i Srboljuba Srba Stamenkovića u najužem centru Užica trenutno su pod vodom koja je poplavila stambeni i poslovni prostor u nekoliko objekata.

Nezapamćene probleme zadao je Koštički potok koji se izlio posle jake kiše koja pada već više od dva sata. Kako pretpostavljaju žitelji ovog dela Užica, na potezu potoka koji je zacevljen došlo je do začepljenja i izlivanja vode koju potok nije mogao da primi. U poplavljenim objektima pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Usled obilnih padavina iz korita izlio se Volujački potok, pritoka Đetinje, koji je za kratko vreme postao prava neobuzdana reka. Voda se razlila po imanjima, putevima, a po svedočenjima nekih meštana ušla je i u njihova dvorišta i objekte.

Poplavljeno je i veliko poobalje u blizini kog se gradi kamp za radnike iz Kine koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače.

 

Na glavnom parkingu u Priboju formirano je jezero.

- Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom. Velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. Na glavnom parkingu između tri solitera, formiralo veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih - kaže za RINU Dragan Matović iz Priboja.

U naredna dva sata snažna grmljavinska oluja obrušiće se sa Zlatibora na Užice i Požegu i doneti i preko 30-40 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno grad i veoma snažna električna pražnjenja.

Snažan grmljavinski sistem pogodiće i područje Ivanjice, Kosjerića, Loznice i šire područje Valjeva i Ljiga.

Potom će se snažan grmljavinski sistem sa zapada Srbije premeštati ka centralnoj Srbiji i doneti grmljavinske oluje i obilne pljuskove širem području Kraljeva, dok će grmljavinski sistem sa Podrinja premeštati preko Azbukovice ka Mačvi i širem području Šapca, potom i prema Sremu.

I u mestu Volujac kod Užica izlila se reka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading