AKO NE ISPUNIMO OVA TRI USLOVA, možemo da sanjamo Evropu!

Autor:

Vesti

01.12.2017

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o pristupanju Srbije EU, svakako je važniji put od samog ulaska Srbije u Evropsku uniju. Kako je ocenila premijerka Ana Brnabić, Srbija ima potencijala, a da bi ušla u Uniju potrebno je da ispuni samo tri uslova.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Kad budemo imali stabilan i održiv ekonomski rast, koji nije zasnovan samo na investicijama, efikasnu javnu upravu, te objektivno i nezavisno sudstvo, tada možemo opušteno da čekamo odluku EU da li će otvoriti vrata za nove članove ili ne, poručila je premijerka Ana Brnabić iz Hongkonga, gde je učestvovala na prestižnom skupu u organizaciji londonskog Ekonomista.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić na prestižnom skupu u organizaciji londonskog Ekonomista

Brnabićeva je, u intervjuu za Tanjug, istakla da će tada Srbija praktično biti deo evropske porodice naroda, iako zvanično nije članica.

Ako uzmemo hipotetički da ćemo u jednom trenutku, recimo 2021. godine, da avršimo sve ključne reforme, a onda čekamo da EU otvori svoja vrata za nove članove, tad ćemo već imati veliki deo benefita koje imaju zemlje koje su članice. Da će investitori dobiti poruku da smo mi stabilno okruženje bez velikih potresa, da nezavisno od toga ko je na vlasti zemlja ide stabilno napred - naglasila je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, najbitnije je da svako od nas shvati da promene kreću od pojedinaca i da "ne možete da očekujete da ne platite kartu za autobus, a da javni prevoz funkcioniše besprekorno, da radite u sivoj ekonomiji, a da očekujete da imate odlične puteve".

- Ta vera u promene je ono što nam nedostaje - smatra Brnabićeva, ali i ističe da "bez ikakve lažne skromnosti misli da Srbija ima taj potencijal".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading