Đurđev: Ministar Stefanović odgovorno postupio u slučaju nepriličnog ponašanja policijskog službenika

Autor:

Vesti

16.04.2020

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) besprekorno i profesionalno obavlja svoj posao tokom vanrednog stanja, i svaki pojedinačan primer zloupotrebe službenog položaja nikako ne može da se poistoveti sa celokupnim radom policije u Srbiji – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đuršev

Đurđev je rekao da je pohvalno što je ministar Nebojša Stefanović odgovorno postupio i zahtevao od Sektora unutrašnje kontrole da detaljno ispita postupanje policijskog službenika i nepriličnu primenu fizičke sile nad uhapšenim građaninom u Beogradu koji je prekršio meru zabrane kretanja.

- Ovakvi sporadični slučajevi  ne smeju da naruše ugled MUP-a, i da u drugi plan stave pozitivne rezultate i sve ono što srpska policija dobro radi, zato je neophodno da nadležne službe pri Ministarstvu svaki incident ozbiljno provere, ali isto tako je važno da u vreme vanrednog stanja, kada je povišena napetost među ljudima, građani shvate kolika je odgovornost policije i pokažu veći stepen tolerancije i discipline, posebno u situacijama kontrole mi zabrane kretanja -  ističe Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading