ALJBIN KURTI PRETI! Sprema se tužba protiv Srbije za zločine tokom rata!

Autor:

Vesti

30.03.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez pravde, samo sa istinom, rane ostaju otvorene, rekao je Kurti od čijeg dolaska na vlast 2021. je zabeleženo biizu 500 napada na Srbe na Kosovu.

ALJBIN KURTI PRETI! Sprema se tužba protiv Srbije za zločine tokom rata!

Foto: Profimedia

Prištinski premijer Aljbin Kurti danas je tokom posete Glogovcu izjavio da se priprema tužba protiv Srbije za zločine počinjene tokom rata na Kosovu.

Prema rečima Kuritija, pripreme su u toku kako bi Srbija bila optužena kao država za zločine protiv čovečnosti i genocid.

- U toku su pripreme da se Srbija optuži, kao država, da je odgovorna za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, za zločine protiv čovečnosti i genocid - rekao je Kurti.

Kurti je istakao važnost angažovanja Državnog tužilaštva u procesuiranju osumnjičenih za zločine, naglašavajući da pravda mora biti zadovoljena kako bi se zacelile rane koje su ostale otvorene dodajući da za sve ovo postoje živi svedoci.

- Bez pravde, samo sa istinom, rane ostaju otvorene - rekao je Kurti.

Sve ovo dolazi pošto je Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo j zabrinjavajuće podatke o broju etnički motivisanih napada na Srbe i srpsku crkvu od dolaska Aljbina Kurtija na vlast 2021. godine. Prema Vučićevim rečima, od tada je zabeleženo čak 494 napada, što je značajno više u odnosu na prethodni devetogodišnji period kada Kurti nije bio na vlasti, a kada je zabeleženo 170 napada manje. Ovi podaci jasno ukazuju na eskalaciju napetosti i nasilja na Kosovu i Metohiji od dolaska Kurtija na političku scenu.

- A u prethodnom periodu od devet godina, kada Kurti nije bio na vlasti, imali smo svega 170 napada više - rekao je Vučić juče novinarima u Palati Srbija.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Una

30.03.2024 16:38

Vučić će učiniti sve da zaštiti svoj narod,bez obzira na Kurtijeve pretnje.

Mila

30.03.2024 16:42

Kurti da preti Srbiji, sramota!!! Bolje da se zapita koliko je zla ucinio Srbima na Kosovu

Ivaa

30.03.2024 16:55

A hoće li Kurti odgovarati za sve što je uradio i dalje radi srpskom narodu na KiM.