KRENULI U REALIZACIJU PRETNJI SVOJIH IDEOLOGA! ĐILASOVCI S REČI NA DELA: Počeli da jure po ulicama i biju žene

Autor:

Vesti

13.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo jedan dan napadnute četiri aktivistkinje SNS, a jednoj mučki s leđa razbijena glava

KRENULI U REALIZACIJU PRETNJI SVOJIH IDEOLOGA! ĐILASOVCI S REČI NA DELA: Počeli da jure po ulicama i biju žene

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Nebojša Mandić, Youtube

Iz opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa krenuli su izgleda ovih dana u realizaciju pretnji svojih ideologa o nasilnoj smeni vlasti tako što će političke neistomišljenike juriti po ulicama. U tri dana napadnute su čak četiri aktivistkinje SNS, a jedna od njih ima povrede glave, koje su joj nanete mučkim udarcima s leđa.


Ana Brnabić, potpredsednica GO SNS, ocenila je da smo do ovakvog trenutka u društvu došli, između ostalog, i zato što nikada niko iz opozicije i njihovih medija nije osudio pretnje upućene neistomišljenicima, članovima Vlade, predsedniku Srbije, njegovoj porodici...


- Njihov ideolog Jovo Bakić je pričao o tome da će nas juriti po ulicama, da ćemo plivati Savom i Dunavom, da bez krvi nećemo otići s vlasti, a Milovan Brkić da treba da uzmu puške i ubiju Vučića, pa je čak i pretio njegovoj porodici, uključujući i decu. I nikada od te samozvane elite, ni društvene, ni političke, ni medijske nismo čuli ni jednu jedinu reč osude - rekla je Brnabićeva i dodala:


- Svako takav ko je pretio u roku 24 sata postajao je njihov novi heroj u borbi protiv SNS i Vučića. Na izborima nas ne mogu pobediti jer naš narod za tu mržnju neće glasati.
Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da nasilna retorika opozicije deli društvo, a član Predsedništva SNS Milenko Jovanov je podsetio da Đilasova opozicija i njeni mediji vode zemlju ka građanskom ratu:


- Situacija je više nego ozbiljna. Ponovo pozivam nadležne organe da rade svoj posao i privedu pravdi osobe koje su proteklih dana nasiljem kršile Ustavom garantovana prava građana na slobodno iznošenje stava. Isto tako, vreme je da odgovaraju i svi oni koji na društvenim mrežama, pod svojim ili lažnim imenom, kao i u medijima podržavaju nasilje, prete nasiljem ili podstrekavaju na njega.


NAPAD 1


Jelena Milosavljević, aktivistkinja SNS, napadnuta je u nedelju na Banovom brdu.
- Kako smo izašli iz zgrade, dva momka su počeli da nas provociraju, vređaju. Kroz Požešku ulicu su nas pratili i uznemiravali sve prolaznike. Pritom su vodili psa sa sobom, kojem je konstantno zatezan povodac, a pas nije imao korpu, što me je izuzetno uznemirilo. To je trajalo 15 minuta - ispričala je Milosavljevićeva.
U tome su učestvovali Nikola Ristić i Ivan Bjelić, koji su sve to čak i snimali.

NAPAD 2


Slavica Vujačić napadnuta je u utorak, s leđa usred dana, na Terazijama, pretpostavlja se jer je nosila ranac na kom je pisalo "Aleksandar Vučić - predaja nije opcija". Njoj je od udarca bila raskrvarena glava, odvedena je u Urgentni centar, gde su joj konstatovane povrede. Njen punomoćnik Jelena Tončić izjavila je juče da se Slavica žalila da trpi jake bolove u glavi:
- Ni psihički nije dobro, potrešena je i pod stresom. Ne može da veruje da ju je neko tako udario iz čista mira. Niko joj ništa nije dobacio ili rekao, pa da se raspravljala, već je udarena dok je u masi mirno prelazila pešački prelaz.

NAPAD 3


Dve aktivistkinje SNS napadnute su u utorak poslepodne na beogradskoj opštini Zvezdara isključivo zato što su imale obeležja te stranke.
- Naša 23-godišnja aktivistkinja je verbalno i fizički napadnuta dok je s koleginicom obilazila članove u Ulici Kisele vode. Čovek srednjih godina, uz salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji, na silu joj je oteo službenu dokumentaciju iz ruku, a sve to je snimala njegova supruga. Nedugo zatim, na adresi Petra Škundrića 27, još jedna gospođa, takođe, uz snimanje telefonom, ponižavala je, vređala, provocirala i pratila dvoje naših aktivista - navedeno je u saopštenju Opštinskog odbora SNS Zvezdare.


REAKCIJE
Irena Vujović, potpredsednik GO SNS
- Ironično je i licemerno da se oni koji praktikuju otvoreno nasilje nad neistomišljenicima okupe oko liste paradoksalnog naziva "Srbija protiv nasilja"

Vladimir Orlić, potpredsednik GO SNS
- Nasilje i mržnja koje svesno raspiruju, a sad i nad ženama otvoreno primenjuju, divljaci i kukavice iz partija bivšeg režima - mora da se zaustavi. Nema više pretvaranja i dodvoravanja licemerima

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici
- To što ste na najbesramniji način udarili ženu, podlo i kukavički, bez ikakve šanse da se odbrani, samo zato što je imala obeležja stranke kojoj veruje - SNS, sramno je i za svaku osudu

Vladimir Đukanović, poslanik SNS
- Ovi debili što idu ulicom i vređaju naše aktiviste, posebno su se na žene ostrvili jer te boljševičke bitange nikada nisu imale petlju nekom muškarcu na crtu da stanu, valjda su umislile da su oni neki veliki revolucionari. Nemoj samo da se žale kad ih neko zbog njihovih provokacija i bezobrazluka bude negde ispresavijao

Sandra Božić, član Predsedništva SNS
- Ovakva polarizacija društva i huškanje ljudi mogu da dovedu do mnogo gorih napada. Ovakve bitange koje sebi daju za pravo da napadaju žene i političke neistomišljenike, Đilas koristi za stvaranje atmosfere straha u kojoj niko ne bi smeo da razmišlja suprotno od onoga što on i neznalice oko njega propovedaju kao dogmu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (46)

Loading
Zlatko

13.03.2024 21:34

Nasilnici odgovorni za napade moraju se kazniti

Mile

13.03.2024 21:35

Navikli smo od opozicije da prave nerede, blokiraju ulice vrse nasilje... Nista novo

Ema

13.03.2024 21:36

Navodno se bore protiv nasilja a propagiraju suprotno

Lela

13.03.2024 21:38

Djilasovci jesu nasilnici koji čekaju najmanju priliku da napadaju sve redom.