"DA SE OPOZICIJA PITA, SRPSKU SKUPŠTINU BI SAZIVAO ROT, A ŠIDER BI ODREĐIVAO DNEVNI RED"! Orlić odgovorio Mariniki!

Autor:

Vesti

10.03.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak Prve sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Četrnaestom sazivu zakazan za sutra pomera se za ponedeljak, 18. mart.

"DA SE OPOZICIJA PITA, SRPSKU SKUPŠTINU BI SAZIVAO ROT, A ŠIDER BI ODREĐIVAO DNEVNI RED"! Orlić odgovorio Mariniki!

Foto: Nebojša Mandić

Vladimir Orlić

Da se opozicija koju predstavlja Marinika Tepić pita srpsku Skupštinu bi sazivao Rot, dnevni red određivao Šider, a pauza bi bila trajno, ocenio je predsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

- E, da ste živi i zdravi: možda posle 10 godina u Skupštini jednom naučite ko saziva, odlaže, određuje pauze na sednicama.. Da se vi pitate: srpsku Skupštinu bi sazivao Rot, dnevni red određivao Šider, a pauza bi bila trajno - da se lideri siti naizučavaju skupštinskog restorana - napisao je Orlić na društvenoh mreži Iks.

Podsećamo, nastavak Prve sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Četrnaestom sazivu zakazan za sutra pomera se za ponedeljak, 18. mart, saopšteno je večeras iz Skupštine Srbije, a to je rekao i predsednik Srbije tokom večerašnjeg obraćanja naciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sednica parlamenta zakazana za sutra biti odložena za tačno nedelju dana, kako bi se pripremili izbori potpredsednika, predsednika i svih skupštinskih odbora u skladu sa dobijenim glasovima na izborima.

Predsednik je rekao da se to radi kako bi se skupština sledeće nedelje u potpunosti konstituisala i pripremila za izbor nove vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pred Skupštinom Srbije i vladom koja će u narednom periodu biti formirana puno obaveza i posla i pozvao buduću predsednicu Skupštine Anu Brnabić da da sve od sebe kako bi važne odluke o funkcionisanju parlamenta, buduće izvršne vlasti i organizaciji izbora mogle da budu donete na vreme i kako bi pokušali da nova vlada bude formirana pre prvog aprila.

- Mi moramo da negujemo svoju demokratiju, da verujemo u svoje kapacitete, da gradimo Srbiju. Mnogo posla imamo i moramo da pokušamo pre 1. aprila da izađemo u sa novom vladom, jer nas čeka i Ekspo i mnogo obaveza - rekao je Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Mimi

10.03.2024 22:54

Sreca po gradjane Srbije sto se opozicija nista ne pita.

Tanja

10.03.2024 22:57

Sreća, pa se Đilasovci ništa ne pitaju, niti će se ikad pitati. Narod neće dozvoliti da ovi pripadnici bivše vlasti odlučuju o bilo čemu što se tiče države.

Kristina

10.03.2024 22:57

Opozicija igra kako Zapad svira.

Taki

10.03.2024 22:58

Koliko god opozicija bila u Skupštini, nikada ništa naučiti neće.