VUČIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Mogu da budu 28. aprila ili 5. maja

Autor:

Vesti

09.03.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako predsednik skupštine bude izabran 11. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja, mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, a tada nam je Vaskrs, hoćete na Vaskrs da imamo izbore, pita se predsednik.

VUČIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA: Mogu da budu 28. aprila ili 5. maja

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da beogradski izbori mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, kada je Vaskrs.

- Ako predsednik skupštine bude izabran 11. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja, mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, a tada nam je Vaskrs, hoćete na Vaskrs da imamo izbore? Kada neko izgovara gluposti, neko mora da stane i kaže šta su zakonske norme. Niste došli ni na konsultacije da zatražite nešto, elementarne demokratske norme niste poštovali, nisu znali ni kako da zatraže raspisivanje izbora.

- Neću da im se mešam u to, hoće ili neće na izbore. Da oni veruju u to da su izbori pokradeni, izašli bi skačući od sreće jer smo jedina zemlja koja je pozvala ODIHR da prisustvuje lokalnim izborima. Jasno im je, da biste pobedili morate da dobijete poverenje naroda. Da prihvatim laži i obmane, neću nikada. Znam da nije tema to što su izgubili beogradske izbore, zahvaljujući bahatosti je došlo i do preokreta dva meseca pre izbora. Suština je u tome kako da se slomi Srbija.

- U prethodnih 72 sata sa teritorije Grada Smedereva, u skladu sa zakonskim uslovima preseljeno u Beograd je jedan ili dva. Razmere krađe sui nezamislive. Šta da pričate sa ljudima koji nisu u stanju da opravdaju poraz. Oni iz vladajuće partije, koji misle da mogu na bilo koji način da ostvare bolji rezulata, da im ne daj bože padne napamet, da će krivično da odgovaraju. Bolje je časno da izgubite izbore, nego nečasno da pobedite. Uvek je 10 puta bolje da časno izgubite nego da nečasno pobedite. Ko pomisli bilo šta nezakonito da uradi, krivično će da odgovara. Zadovoljan sam što su već dve preporuke ODIHR prihvaćene, je da svi učesnici izbora imaju jednaka prava da koriste prostore pod istim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (33)

Loading
Mira68

09.03.2024 12:16

Vučić ima da unisti opoziciju na izborima.

Ena

09.03.2024 12:23

Beogradski izbori će se održati po Zakonu, a ko je protiv toga taj ne misli dobro Srbiji..

Tintor

09.03.2024 12:24

Neka opozicija dostavi plan odmora kada im ističu aranžmani koje su uplatili, pa da se prema tome upravljamo. To je valjda jače od Ustava.

zveki

09.03.2024 12:31

Naglasak na pravilnom postupanju po zakonu odražava Vučićevu posvećenost vladavini prava i institucija.