ĐILASOVAC BI DA CEPA SPC I DA SMENJUJE PATRIJARHA! Opozicija u silnoj mržnji potpuno izgubila kompas

Autor:

Vesti

20.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad padne Vučić, pašće i Porfirije, samo je pitanje na koliko delova će se Crkva raspasti, napisao na Tviteru novinar Slobodan Stupar

ĐILASOVAC BI DA CEPA SPC I DA SMENJUJE PATRIJARHA! Opozicija u silnoj mržnji potpuno izgubila kompas

Foto: Tanjug Vladimir Atanckovic Milos Milivojevic Jadranka Ilic,Printscreen

Iz opozicionog tabora okupljenog oko liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa neretko prete i demonstriraju huliganske metode prema političkim neistomišljenicima, ali su ovaj put otišli korak dalje. Sramno su napali i Srpsku pravoslavnu crkvu i otvoreno zapretili da će razoriti tu instituciju, u koju građani imaju visoko poverenje, i srušiti patrijarha Porfirija čim uklone najsnažniju prepreku takvoj destrukciji - kad svrgnu s vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


SPISAK UVREDA


- Kad padne AV, pašće i Porfirije - sve patrijarh radi da tako i završi. Pocepaće se SPC kao što su sve druge pravoslavne nakon pada vojne hunte ili komunističkih režima. Previše su bile vezane za "službe", kao i ova naša sad, i samo je pitanje kako i na koliko delova će se raspasti - naveo je na Tviteru Slobodan Stupar, nekadašnji novinar BBC, kojeg u javnosti opisuju kao ideologa opozicije koju predvodi Đilas.


U takvoj ulozi Stupar je već govorio da je Vučić diktator, te da ga je moguće samo nasiljem skinuti, da su Srbi sa severa KiM "budale", srpska istorija jadna i bedna...
Vladimir Orlić, doskorašnji predsednik Skupštine Srbije, tvrdi da je i ovo potvrda da je uvek i u svemu bivši režim protiv srpskog naroda i države Srbije.


- Svoju bestijalnu mržnju prema predsedniku Aleksandru Vučiću izjednačili su s mržnjom prema narodu - jer bira Vučića, a ne njih, kao i sa državom - jer je vodi Vučić, a ne oni. Nije im prvi, a neće biti ni poslednji put da kidišu na Crkvu i patrijarha. Od onih koji su tražili pred strancima uvođenje sankcija sopstvenom narodu ne čudi više ništa. Sigurno za ovo, kao i za sve drugo, imaju "podršku i solidarnost" svojih pudlica iz DSS. Dobro je da to ljudi vide - kaže Orlić za Srpski telegraf.


MRSKO SVE SRPSKO


Radoslav Milojičić Kena, poslanik i lider Srpske levice, kaže da Đilas i njegovi poslušnici imaju jedan zadatak, a to je da podrivaju, kritikuju i vređaju sve što je srpsko i svakoga ko brani Srbiju, naše interese i državno uređenje - od Crkve preko predsednika Vučića, naše reprezentacije, našeg Kosova i Metohije, naše istorije.


- Oni bi da Srbija, umesto svoje samostalnosti i nezavisnosti, bude uslužni centar za druge države i da samo primamo naredbe i izvršavamo ih, zato su u njihovo vreme nezavisnost proglasile i Crna Gora i Kosovo. Šteta koju su oni učinili Srbiji se ne meri u milionima evra koje su pokrali, da je samo to, bilo bi dobro. Srbija se nikad ne sme vratiti u ruke Đilasa i Miloša Jovanovića jer nam u tom slučaju ne bi ostao ni beogradski pašaluk - konstatuje on za Srpski telegraf.

 

"Mašinski mozak" zaribao, priviđa mu se višak mandata

Dragana Đilasa, lidera SSP, koji je objašnjavao da se obogatio zahvaljujući mašinskom mozgu, te hvalio znanjem iz matematike, izgleda da je računica izdala.


- Pobedila je opozicija na ovim izborima, znači nemate nikakav legalitet, nemate legitimitet jer on se ne dobija tako što uzmete neke odbornike opozicije, a posebno ga nemate jer imate 16.000 glasova manje vi, radikali i SPS zajedno, nego što ste imali pre dve godine. Imate dva mandata manje - izdeklamovao je Đilas.


Međutim, ako se primeni njegova metoda - sabirao je rezultat SNS i SRS i SPS s izbora 17. decembra 2023. i rezultate iz 2022. - da bi se videlo koliko je on "dobio" u istom periodu zajedno s ostalim opozicionarima s kojima je želeo da formira vlast u Beogradu, a nakon lešinarenja na tragedijama 2023. računica je nemilosrdna. Za godinu dana izgubili su 33.256 glasova ili četiri mandata. Na decembarskim izborima 2023. osvojili su 381.844 glasova (50 mandata), a 2022. - 415.100 glasova (54 mandata).
I nije prvi put da "mašinski mozak" zakaže. Tako je 2021, pred izbore, izašao s navodnim istraživanjem javnog mnjenja čiji je zbir, umesto maksimalnih 100 odsto, bio - 110 odsto!
Uprkos tome, Đilas je pozvao Vučića da uporede ocene iz matematike (?!) iz Zemunske gimnazije, te da ima "svedoka koji je s njim išao u razred".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (20)

Loading
Danica

20.02.2024 19:13

Bruka sta oni rade poslednjih dana. Nemocni su toliko da ne znaju sta rade. Ali ovo prevazilazi sve do sada, idu protiv crkve i vere.

Marko

20.02.2024 19:18

Djilas izgubio kontrolu, sve više i više mrzi svoju zemlju svoj narod, želi da cepa SPC. Njegovo ponašanje je gore nego što su Milovi radili u Crnoj Gori. Zar narodu nije jasno da njega niko ne zanima.

Ksenija

20.02.2024 19:22

Slobodan Stupar ne zna šta govori blati crkvu i patrijarha.

Rebeka

20.02.2024 19:23

Sad im je i crkva kriva i patrijarh. Verovatno bi i narod da menjaju kad bi mogli.