KURTI I NJEGOVA POLICIJA NASTAVILI LOV NA SRPSKE GLAVE NA KOSOVU! Dvojica Srba uhapšena, treći umakao! JEDAN OD NJIH DIREKTOR!

Autor:

Vesti

14.02.2024

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista se odmah po objavljivanju fotografija navodnih letaka oglasila saopštivši da je u pitanju podmetačina i pozvala građane da ne nasedaju na provokacije.

KURTI I NJEGOVA POLICIJA NASTAVILI LOV NA SRPSKE GLAVE NA KOSOVU! Dvojica Srba uhapšena, treći umakao! JEDAN OD NJIH DIREKTOR!

Foto: Tanjug/AP

Večeras je došlo do privođenja G.K. u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici u vezi sa navodnom distribucijom letaka od pre dva dana. Kako je potvrđeno za KoSSev u regionu "Sever“ takozvane kosovske policije, naglašava se da se radi samo o privođenju, ne i hapšenju. U pitanju je direktor sportske hale, a trenutno se saslušava.

Neposredno pred objavljivanje ove vesti, KoSSev saznaje da je upravo izvršeno još jedno hapšenje, ovog puta u jednom od poznatih mitrovičkih lokala. U pitanju je takođe Srbin D.S. iz Kosovske Mitrovice. Zamenik komandira takozvane kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je ovu informaciju za KoSSev.


U vezi sa istim slučajem, identifikovana je i treća osoba, ali ona nije pronađena. Izvršena su i četiri pretresa.

Pre dva dana su objavljene fotografije flajera kojima se navodno poziva na "otpor Kurtijevoj policiji“, a koje potpisuje "Narodna odbrana“. Kosovska policija je saopštila da su njihovi službenici navodno pronašli flajere, sumnjajući da su isti navodno distribuirani tokom i posle protesta koji se toga dana – u ponedeljak održao u gradu.

Srpska lista se odmah po objavljivanju fotografija navodnih letaka oglasila saopštivši da je u pitanju podmetačina i pozvala građane da ne nasedaju na provokacije, a uz informaciju da su se flajeri pojavili u večernjim satima. Navodni leci su sadržavali uputstva o pravljenju molotovljevih koktela i šta bi trebalo da se radi u otporu "Kurtijevoj policiji“.

Podsetimo, po nalogu Aljbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije. 

Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije “Henderson” demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading