NAŠ STAV JE JASAN - NE PRIZNAJEMO KOSOVO! Hladan tuš za Kurtija od premijera Grčke!

Autor:

Vesti

12.02.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i premijer Grčke su razgovarali o saradnji dveju zemalja.

NAŠ STAV JE JASAN - NE PRIZNAJEMO KOSOVO! Hladan tuš za Kurtija od premijera Grčke!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Srbija i Grčka uvek podržavale teritorijalni integritet jedna drugoj, kao i da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Naš stav vezan za Kosovo ostaje nepromenjen, verujemo da su evropsko posredovanje i dijalog jedini put za normalizaciju odnosa između dve strane, a to bi značajno pomoglo i stabilnosti u regionu što je cilj svih nas, sa zabrinutošću pratimo dešavanja poslednjih meseci - istakao je Kirijakos Micotakis tokom posete Beogradu.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom rekao da je srećan što Srbija i Grčka neguju dobre prijateljske i bratske odnose i što je sa Micotakisom razgovarao o svim aspektima bilateralne saradnje.

On je podsetio da ove godine dve zemlje obeležavaju 145 godišnjicu i da će ovo biti važna godina i ogromnog rasta naših ekonomskih odnosa i trgovinske saradnje, ali i godina u kojoj će se održati četvrti savet za saradnju.

- Imali smo otvoren, iskren, prijateljski razgovor o svim važnim pitanjima. Mnogo sam naučio od njega, saznao sam o važnim stvarima koje mi nisu na takav način bile poznate jer nismo deo EU - rekao je Vučić. 

Zahvalni smo Grčkoj na podršci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, da je u razgovoru sa Micotakisom istakao da je Srbija čvrsto opredeljana za ubrzanje evropskog puta ka EU, ali da očekuje od Evrope i jasne signale podrške na tom putu.

- Rekao sam Micotakisu nedvosmisleno da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak i ubrzanje svog evropskog puta, da smo zahvalni Grčkoj na toj podršci i da to nije samo formalna rečenica koju političari izgovaraju kao poštapalicu, već da je to od suštinskog značaja za našu zemlju - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading