"PRIŠTINA JE NERVOZNA ŠTO NIKAKO DA OSTVARI CILJEVE" Dačić: Odricanje od Kosova ne može biti cena za članstvo Srbije u EU!

Autor:

Vesti

14.01.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe da Srbija neće priznati Kosovo.

"PRIŠTINA JE NERVOZNA ŠTO NIKAKO DA OSTVARI CILJEVE" Dačić: Odricanje od Kosova ne može biti cena za članstvo Srbije u EU!

Foto: ST/Dragan Kadić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić naglasio je da odricanje od suvereniteta i teritorijalnog integriteta, odnosno od Kosova, ne može da bude cena Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji.

- Kako EU ili bilo ko od Srbije može da traži da prizna Kosovo, a dobro se zna da pet članica EU ne priznaje Kosovo. Kada neko kaže da EU traži da priznamo Kosovo moramo da ga pitamo u čije ime to govori. Naš strateški interes je da uđemo u EU i to je još jedan prioritet naše politike, ali odricanje od suvereniteta i teritorijalnog integriteta ne može da bude cena koju će Srbija da plati za to - kazao je Dačić u intervjuu za Novosti.

Ističe da Srbija neće priznati Kosovo.

- Ne možemo da imamo različite aršine, to je temelj nacionalne i državne politike jer sve proističe iz tog prioriteta da očuvamo suverenitet i teritorijalnu celovitost - naglašava.

Komentarišući najnovije poruke podrške nezavisnosti Kosova iz Velike Britanije, Nemačke, Irske, Dačić kaže da je stigao novi talas pritisaka koji je očekivan.

- Bili smo pripremljeni. Priština je nervozna što nikako da se ostvare njihovi ciljevi, da ih svi priznaju i da uđu u UN, a onda su nervozni i najveći pokrovitelji njene nezavisnosti što to još nije ostvareno. Srbija je glavna smetnja tim planovima i zato smo predmet velikih pritisaka - navodi Dačić.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading