"AKO NISI S NAMA, ONDA SI VUČIĆEV": Danas sramno napao patrijarha Porfirija

Autor:

Vesti

08.01.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klasična zamena teza na kakvu smo od tajkunskog tabloida navikli.

"AKO NISI S NAMA, ONDA SI VUČIĆEV": Danas sramno napao patrijarha Porfirija

Foto: RINA

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije izjavio je da "Crkva insistira na tome da odbija da se aktivno uključi u političku borbu i krene da zastupa partijske i političke interese jednog dela svog naroda protiv drugog dela svog naroda iz više podjednako važnih razloga"

Prema njegovim rečima, "naprosto, principi stranaka, iako legitimni i za tu sferu života razumljivi, jesu relativni, promenljivi, pripadaju trenutku, dok je Crkva večna, samim tim uvek ista i nepromenjiva".

- Zbog toga partijski angažman, bilo kakve vrste direktnog ili indirektnog podržavanja bilo koje političke opcije, zapravo je, narodnim jezikom rečeno, napuštanje sopstvene njive i bavljenje tuđim poslom" - ocenio je patrijarh pre nekoliko dana, u sklopu intervjua za list Politika.

Sada se tim povodom oglasio tabloid Danas, ni manje ni više nego uvredljivom naslovnicom na račun patrijarha srpskog.

Sa naslovom "SNS nema takvog člana kao što je 'nečlan' Porfirije", tabloid na skandalozan način vređa i napada Patrijarha samo zato što je odbio da se svrsta u jedan - njihov - politički blok.

Dakle, ako ne pristaješ da budeš naš “član”, mi ćemo te žigosati kao Vučićevog. Klasična zamena teza na kakvu smo od tajkunskog tabloida Danas navikli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading