ĐILASOVCI POKAZALI SVOJE PRAVO LICE I NAMERE: Milivojević ponosno pozirao pored SRAMNE zastave (FOTO)

Autor:

Vesti

29.12.2023

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovo je nedavno upozoravala i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ĐILASOVCI POKAZALI SVOJE PRAVO LICE I NAMERE: Milivojević ponosno pozirao pored SRAMNE zastave (FOTO)

Foto: Republika

U Beogradu je danas održan dvanaesti protest opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" koju predvodi lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Na skupu se, među ostalim demonstrantima pojavio i jedan od glavnih aktera Srđan Milivojević pozirajući pored veoma zabrinjavajuće zastave.

Foto: Republika

 

Naime, on je stajao pored bele zastave sa natpisom "EUROMAIDAN SERBIA", što nedvosmisleno dokazuje prave namere ovih "spontantih" protesta u prestonici Srbije, a to je pozivanje na ponavljanje događaja u Ukrajini 2014. godine, odnosno nasilno svrgavanje vlasti u državi.

Na ovo je nedavno upozoravala i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Svi ti navodni mitinzi, nisu nikakvi mitinzi nego prosto izvođenje ljudi na ulice kako bi se ostvarili ciljevi koji nisu u skladu sa demokratskim procesima i u cilju promovisanja zapadnih interesa uz pomoć antiustavnih sredstava koji protivreče unutrašnjim zakonima. Sve to govori o tome da Zapad ima ogromnu želju da se na Balkanu sprovede Majdan, a čemu to vodi najbolje je videti na primeru Ukrajine, kao na model kako ne treba da radi ni narod ni država - rekla je Zaharova.

Podsetimo, Evromajdanski protesti su bili masovni građanski protesti koji su se odvijali u Ukrajini od novembra 2013. do februara 2014. godine. Oni su započeli kao reakcija na odluku tadašnjeg predsednika Viktora Janukoviča da odbije potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom, pod pritiskom Rusije. Demonstranti su zahtevali evropsku integraciju, demokratske reforme i smenu Janukoviča. Protesti su se pretvorili u nasilne sukobe između demonstranata i policije, posebno na Trgu nezavisnosti u Kijevu, poznatom kao Majdan. U februaru 2014. godine, snajperisti su pucali na demonstrante i ubili više od 100 ljudi. Janukovič je pobegao iz zemlje, a parlament je imenovao privremenu vladu.

Epilog Evromajdanskih protesta u Ukrajini je bio promena vlasti i izbijanje rata. Posle bekstva Janukoviča, parlament je raspisao prevremene predsedničke i parlamentarne izbore. Na predsedničkim izborima u maju 2014. godine pobedio je Petro Porošenko, a na parlamentarnim izborima u oktobru 2014. godine pobedila je proevropska koalicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (24)

Loading
Marko

29.12.2023 20:08

Očigledno je da Đilasovci kopiraju opasne metode Evromajdana u Ukrajini, destabilizujući situaciju u zemlji. Po meni, hapsiti odmah.

Sanja

29.12.2023 20:09

Srđan Milivojević nosi sramnu zastavu koja poziva na nasilno svrgavanje vlasti, pokazujući prave namere opozicije.

Nevena

29.12.2023 20:10

Protesti pod vođstvom Đilasa nisu demokratski, već pokušaj nametanja zapadnih interesa silom, kao što je viđeno na Majdanu u Ukrajini.

Olivera

29.12.2023 20:11

Veoma je zabrinjavajuće da se na beogradskim protestima pojavljuju simboli koji asociraju na nasilje i političku nestabilnost.