"MORAMO, TO JE ZA NAŠE DOBRO"! Ogromne gužve na administrativnim prelazima, Srbi sa Kosova u velikom broju pristižu na biračka mesta! KURTI IM ZABRANIO DA GLASAJU NA RODNOJ GRUDI!

Autor:

Vesti

17.12.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalno nije problem što smo ovde došli da glasamo, nego što ne možemo da ostvarimo naše pravo na KiM, rekla je Milena Krstić Aleksandar Milić iz Čaglavice

"MORAMO, TO JE ZA NAŠE DOBRO"! Ogromne gužve na administrativnim prelazima, Srbi sa Kosova u velikom broju pristižu na biračka mesta! KURTI IM ZABRANIO DA GLASAJU NA RODNOJ GRUDI!

Foto: FOTO TANJUG/STR/ bs

Na administrativnim prelazima između KiM i centralne Srbije su velike gužve, pošto je veliki broj Srba sa KiM krenuo u centralnu Srbiju da glasa na današnjim parlamentarnim izborima. Duge kolone formirale su se na svim administrativnim prelazima.

Oni organizovano danas glasaju biračkim mestima u centralnoj Srbiji, pošto Priština nije dozvolila održavanje izbora na Kosovu.

Srbi iz Kosovske Mitrovice i sa teritorije Opštine Zvečan glasaju na devet biračkih mesta u Raški. Na glasačkim mestima u Tutinu, gde takođe glasaju Srbi sa KiM stvorile su se velike gužve u Osnovnoj školi "Meša Selimović.

- Biračka mesta otvorena su na vreme. Ovde glasaju građani iz Zubinog Potoka, opštine Gora i Pećkog okruga. Građani pristižu, glasanje traje do 20 časova, sve je u redu - rekao je za TV Most predstavnik Opštinske izborne komisije za Kosovskomitrovački okrug Ivan Baščarević.

Velike gužve su se stvorile i na biračkom mestu u Rači kod Kuršumlije, gde su žitelji Kosovskog upravnog okruga glasali odmah po otvaranju biračkih mesta. 

Milena Krstić iz Gračanice, ističe da za nju dolazak na glasanje u Raču ne predstavlja problem, već činjenica da svoje pravo ne može da ostvari na KiM.

- Generalno nije problem što smo ovde došli da glasamo, nego što ne možemo da ostvarimo naše pravo na KiM - rekla je Milena Krstić Aleksandar Milić iz Čaglavice.

Milomirka Radomirović ističe da, od današnjih izbora očekuje dalji napredak Srbije.

- Za naše dobro smo došli da glasamo. Jesmo u godinama, ali sve za državu Srbiju - rekla je ona.

Sve o današnjim izborima možete pratiti na našem blogu, ili na video platformi.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Deki

17.12.2023 12:56

Kurti je preterao sa svojim ponasanjem i maltretiranjem nasih Srba. Svaka cast ovakvom dobrom narodu koji znaju sta je za njihovo dobro i oni imaju pravo da obave svoju duznost, ali je zalosno sto to ne mogu da obave u svom mestu.

Limenas

17.12.2023 13:07

Uprkos Kurtijevim barikadama, Srbi sa Kosmeta glasaju protiv Kurtijeve opozicije iz kruga dvojke.

Zorica

17.12.2023 13:09

Veliki broj Srba sa KiM će podržati Vučića jer on njima dosta pomaze.

Ana

17.12.2023 14:07

Kolone Srba pristižu sa KiM da bi glasali 👋👋👋