NOVI NAPAD OPOZICIJE NA PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić KRIV jer neće da prizna GENOCID?!

Autor:

Vesti

24.11.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakov portal Nova objavio tekst s jasnom porukom i dramatičnim naslovom

NOVI NAPAD OPOZICIJE NA PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić KRIV jer neće da prizna GENOCID?!

Foto: Tanjug, Printscreen

U delu opozicione javnosti ponovo su, izgleda, krenuli u kampanju čiji je cilj da Srbiju i srpski narod okrive za genocid u Srebrenici.


Naime, na portalu Nova, koji posluje u okviru medijske grupe tajkuna Dragana Šolaka i otvoreno podržava listu Dragana Đilasa za decembarske izbore, objavljen je tekst s dramatičnim naslovom "Vreme curi, Balkanu prete novi žestoki sukobi: Alarmantan izveštaj Evrope, Vučić i Dodik u fokusu tenzija".


U tom tekstu su predsednik Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik praktično napadnuti jer negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid. Primarna meta je, naravno, Vučić.

Foto: Printscreen

 

 

TUMAČI IZVEŠTAJ


U tom tekstu Dunja Mijatović, poverenica Saveta za ljudska prava, tumači novi izveštaj Saveta Evrope, te se navodi da su, kao glavni remetioci mira, navedeni Vučić i Dodik.


- Etnonacionalisti su politički dominantni širom regiona, promovišući govor mržnje i negiranje genocida i drugih zločina protiv čovečnosti, smatra Savet Evrope - piše ovaj portal.


Ovo je samo još jedan od niza udara na predsednika Srbije, a uoči izbora 17. decembra, čiji je cilj, kako ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa, da se Vučić okrivi za negiranje genocida. S druge strane, nije nepoznato da su neki od ključnih opozicionara u okviru liste "Srbija protiv nasilja", čiji je stožer SSP Dragana Đilasa, čak otvoreno govorili da je počinjen genocid u Srebrenici, a da je Đilasova najbliža saradnica Marinika Tepić tražila da se u Skupštini usvoji rezolucija o genocidu.


Bivši režim koji se danas predstavlja kao opozicija ni najmanje ne brine o Republici Srpskoj, ocenjuje za Srpski telegraf Miloš Vučević, ministar odbrane i predsednik SNS. Za njih je Republika Srpska, kako dodaje, teret, nepoznat subjekt, opterećenje:


- Ni trepnuli ne bi i potpisali bi ukidanje Republike Srpske, kao navodno genocidne tvorevine, samo ukoliko bi im to donelo neki poen kod stranaca. Uostalom, oni to i ne kriju. Nosilac njihove liste Marinika Tepić je kao narodni poslanik predlagala rezoluciju kojom bi se događanja u Srebrenici okvalifikovala kao genocid. Ne treba sumnjati da bi takav akt doneli ukoliko bi imali većinu u Narodnoj skupštini. Glas za Đilasovu listu glas je za ukidanje Republike Srpske.


Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje za naš list da je izveštaj pisan antisrpskim rečnikom i pristupom, a podrazumeva da su Srbi glavni krivici i zlikovci na prostoru bivše Jugoslavije. Reč je, ističe, o opravdanju secesije bivših jugoslovenskih republika, opravdanju NATO agresije i nezavisnosti Kosova i namere da se sruši Dejtonski sporazum i podrži nezavisnost Kosova i vodi oštra politika prema Srbima u Hrvatskoj, na Kosovu, u Bosni i Makedoniji.


- Sadržinski, reč je o reciklaži presuda Haškog tribunala i konferencija za štampu NATO tokom agresije. Nema srpske vlasti koja će pristati na ovakav neutemeljen, jednostran i politički maliciozan izveštaj.


TRN U OKU


Člana GO SNS Aleksandar Marković smatra da postoje stranke i mediji u Srbiji koji potpuno slede antisrpsku agendu i narativ pojedinih stranih centara po kom bi trebalo da priznamo nezavisnost Kosova, te da priznamo nekakav genocid, zatim da proglasimo Republiku Srpsku genocidnom i tako redom.


- Svima njima je najveći trn u oku i zajednički protivnik upravo Aleksandar Vučić jer je on najveća smetnja svim tim antisrpskim projektima. To je razlog zašto vode orkestriranu kampanju protiv Vučića - zaključuje za Srpski telegraf Marković.


 

Vučević: Ni trepnuli ne bi i potpisali bi ukidanje Republike Srpske

Marković: Vučić je najveća smetnja tim antisrpskim projektima

Stanković: Sadržinski, reč je o reciklaži presuda Haškog tribunala

 

MOJ STAV

Nebojša Krstić
MARKETINŠKI STRUČNJAK


Srbija je u vreme vlasti DS dobila skupštinsku deklaraciju o svim zločinima u građanskim ratovima devedesetih, što, inače, nijedan drugi učesnik u sukobima nije učinio. Posle te deklaracije nijedan predsednik Srbije nema potrebu da se izjašnjava o bilo kom pojedinačnom zločinu na tlu SFRJ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (55)

Loading
Vera

24.11.2023 22:08

Građani Srbije neće izdati svog predsednika kao što su to neki iz prethodne vlasti radili i isporučivali Srbe kao meso haškom tribunalu!

Milenko

24.11.2023 22:08

Nikada Vučić neće priznati da su Srbi genocidan narod zato što nisu. Dok bi opozicija to odmah priznala.

Mitarpavlovic

24.11.2023 22:09

Opozicija nema svoju političku borbu, onda napadaju Vučića za sve.

Dara

24.11.2023 22:13

Etnonacionalisti su politički dominantni širom regiona, promovišući govor mržnje, ali je zato Srbija okrenuta miru, stabilnosti i uvek je ruka Srbije isporučena svima u okruženju!