''KOMPLIKOVAN JE PROCES'': Oglasio se Konjufca nakon razgovora u Briselu! Priština smislila PRLJAV plan da prevari Evropu!

Autor:

Vesti

27.10.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konjufca je dodao da će pregovori trajati, a veći deo njih neće biti sa Srbijom

''KOMPLIKOVAN JE PROCES'': Oglasio se Konjufca nakon razgovora u Briselu! Priština smislila PRLJAV plan da prevari Evropu!

Foto: Profimedia

Predsednik tzv. kosovske skupštine Gljauk Konjufca rekao je da je predlog ZSO koji je u Briselu predložila Evropska unija u skladu sa Ustavom tzv. Kosova, i da je on trenutno samo na stolu, prenosi Reporteri.

Prema njegovim rečima, formiranje ZSO je veoma komplikovan proces.

- Stvaranje institucije koju vi nazivate javnom na Kosovu, a koja će se baviti pitanjima etničkom smislu, može se tumačiti kao srpskom, to je problem, to nam Ustav ne dozvoljava -  rekao je Konjufca.

Konjufca je dodao da će pregovori trajati, a veći deo njih neće biti sa Srbijom, jer je to, kako navodi, unutrašnje pitanje tzv. Kosova, već će se razgovarati sa međunarodnom zajednicom, prenosi Alo.

On je podsetio na sporazum iz 2013. godine, koji po njegovim rečima ruši Ustav tzv. Kosova, i ocenio ga kao skandalozan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading