PRVA REAKCIJA BEOGRADA NA KURTIJEVE SRAMNE MALVERZACIJE! Orlić: Ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti!

Autor:

Vesti

24.09.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlić je oštro kritikovao tzv. premijera Kurtija.

PRVA REAKCIJA BEOGRADA NA KURTIJEVE SRAMNE MALVERZACIJE! Orlić: Ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

U izjavi koja je izazvala značajnu pažnju u regionalnim medijima, predsednik Skupštine Srbije, Vladimir Orlić, osudio je premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, zbog brze optužbe i reakcije na nedavne sukobe u selu Banjska kod Leposavića na Kosovu. Orlić je istakao da je Kurti odmah uperio prst u Srbe pre nego što su poznate sve činjenice o incidentu.

Orlić je na Prvoj TV izjavio: "Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve."

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da se moraju sačekati tačni detalji i rezultati istrage pre nego što se iznose optužbe i komentarišu događaji. Istakao je da je važno da se pravda i istina utvrde pre nego što se preduzmu bilo kakve akcije.

Međutim, Orlić je oštro kritikovao tzv. premijera Kurtija, navodeći da je Kurti vodio agresivnu retoriku i pretnje prema Srbima tokom proteklih meseci, te da je bio odgovoran za eskalaciju napetosti na Kosovu. Orlić je rekao: "Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo da dovede do nekog nasilja."

Kritičari tvrde da je Kurti provodio politiku koja je dodatno pogoršala odnose između Srba i Albanaca na Kosovu, što je dovelo do ovakvih sukoba.

Nakon izbijanja sukoba u selu Banjska, tzv. kosovska policija je saopštila da su na njene pripadnike pucali napadači i da je jedan policajac izgubio život. Predstavnici privremenih prištinskih institucija su brzo optužili "kriminalne grupe koje podržava Srbija" za ovaj incident, što je dodatno produbilo tenzije na Kosovu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Srđa

24.09.2023 10:59

Kurtiju odgovara nasilje jer ne želi da srpski narod ima bilo kakva prava na Kosovu i Metohiji.

Мiraš

24.09.2023 11:12

Курти својим насиљем и константним нападима на Србе жели да изазове Србију да реагује тј нападне Куртија и Шиптаре,то је нама свима јесно.

Milovan

24.09.2023 11:15

Kurtiju odgovara napetost i razlozi za hapšenje i mučenje Srba. Dokle ide bolesni um,kad svoje ubija zbog toga.

Milovan

24.09.2023 11:17

Kurti svesno radi ovo,da sebi obezbedi razlog za upad medju Srbe,za hapšenja i prebijanja.