Sastanak ministra Đorđa Milićevića i Gradonačelnika Zorana Jankovića: Jačanje veza sa srpskom dijasporom u Slovenij

Autor:

Vesti

23.09.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Ljubljani sa gradonačelnikom glavnog grada Slovenije Zoranom Jankovićem.

Sastanak ministra Đorđa Milićevića i Gradonačelnika Zorana Jankovića: Jačanje veza sa srpskom dijasporom u Slovenij

Foto: J. MARKOVIĆ

Ministar i gradonačelnik su razgovarali o položaju Srba u Sloveniji, kao i privrednoj i kulturnoj saradnji. Prema nezvaničnim podacima danas u Sloveniji živi oko 300.000 što je približno ukupnom broju stanovnika Ljubljane. Ministar je upoznao gradonačelnika sa projektima koje vodi a koji su usmereni ka srpskoj dijaspori, istakavši da je jedan od ključnih ciljeva koje je postavio predsednik Republike Aleksandar Vučić upravo jačanje veza matice i dijaspore, kao i stvaranje uslova da se naši ljudi koji su u rasejanju vrate u svoju zemlju sa znanjem i iskustvom koje su stekli širom sveta.

Foto: J. MARKOVIĆ

 

 

- Zadovoljstvo je bilo razgovarati sa gospodinom Jankovićem o mnogim temama ali i njegovom bogatom životnom iskustvu. Kao ministar zadužen za našu dijasporu dozvolite mi da istaknem da je gospodin Janković, kao čovek koji ima srpsko poreklo, primer onih ciljeva za koje se zalažem uvek u razgovorima sa našim ljudima koji su otišli iz Srbije. Uvek ističem i da su svi oni naši ambasadori u zemljama gde žive. Da bi bili pravi ambasadori naše zemlje i našeg naroda, uvek insistiram da daju maksimum svoga znanja i sposobnosti  i tako doprinesu razvoju grada i zemlje u kojoj žive. Ugled koji Zoran Janković ima u Sloveniji podiže i ugled cele srpske zajednice u ovoj zemlji – istakao je ministar Milićević.

Republika

Foto: J. MARKOVIĆ

 

 

Gradonačelnik Ljubljane zahvalio se ministru na poseti i najavio buduću saradnju na dobrobit Ljubljane i srpske zajednice koja živi i radi u Sloveniji.

Foto: J. MARKOVIĆ

 

 

Janković je posebno istakao doprinos predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao lidera i državnika, koji je vodeći Srbiju dao primer mnogim drugim državama kako se čuva suverenost, a istovremeno sprovodi ekonomski napredak zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading