"TO JE POLITIKA SA KIČMOM!" Vučević o govoru predsednika Vučića u Njujorku: Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja!

Autor:

Vesti

23.09.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Vučević je istakao da je predsednik Vučić ukazao na eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu, koju sprovode separatisti na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

"TO JE POLITIKA SA KIČMOM!" Vučević o govoru predsednika Vučića u Njujorku: Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja!

Foto: Facebook/Miloš Vučević

Potpredsednik Vlade Srbije i Ministar Odbrane, Miloš Vučević, izrazio je svoje zadovoljstvo i podršku govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučević je naglasio da je predsednik Vučić putem svog govora istakao da Srbija vodi politiku koja poštuje principe UN, čak i kada drugi primenjuju dvostruke standarde.

U svom saopštenju, ministar Vučević je istakao da je predsednik Vučić naglasio da Srbija, iako je na putu ulaska u Evropsku uniju, neće okrenuti leđa prijateljstvima koja je gradila tokom vekova. Ova izjava predstavlja suštinsku politiku Srbije koja se temelji na principima međunarodnog prava i poštovanju suvereniteta.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao vrlo značajan govor na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Rekao je da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja  je gradila vekovima. To je najkraća definicija politike Srbije. Politika sa kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde - rekao je ministar.

Vučević je posebno istakao hrabrost predsednika Vučića u tome što je skrenuo pažnju na nepoštovanje međunarodnog zakona koje je dovelo do cepanja teritorije Srbije, posebno se osvrćući na događaje od 2008. godine. Istovremeno, predsednik Vučić je naglasio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, uprkos tome što su isti akteri koji su sprovodili agresiju protiv Srbije sada izražavali zabrinutost za Ukrajinu.

- Važno je da je tamo na ovoj svetskoj tribini rekao kako je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije koje je počelo 2008. godine. Isto tako je istina i da je gaženje Povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča brojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava. Najvažnije i najhrabrije je što je rekao da “svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas svako nasilje je isto“. Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju to se ignoriše.Važno je i što se prilika govora na generalnoj skupštini UN iskoristila i za istinu koju je Predsednik Srbije izrekao a to je da se danas na Kosovu odigrava ogoljeno nasilje koje nad Srbima primenjuju separatisti Aljbina Kurtija. Kampanja terora na Kosovu nad Srbima se nastavlja ali to “veliki” svet ne zanima. Srbima preti humanitarna katastrofa a veliki okreću lice. Teško je kad si usamljen ili što bi Njegoš rekao “slamka među vihorove” ali Srbija će na kraju izaći kao pobednik zato što je pravda i istina na našoj strani" - istakao je Vučević.

Ministar Vučević je takođe istakao da je predsednik Vučić ukazao na eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu, koju sprovode separatisti na čelu sa Aljbinom Kurtijem. Ova izjava je bila hrabra i važna, jer je skrenula pažnju svetskog javnog mnjenja na humanitarnu katastrofu koja preti Srbima na Kosovu.

Na kraju svog saopštenja, ministar Vučević je podsetio da Srbija možda jeste usamljena u svojim naporima, ali će, zahvaljujući pravdi i istini, izaći kao pobednik. Srbija će nastaviti da se bori za svoje interese i poštovanje međunarodnog prava na svetskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (54)

Loading
Marko

23.09.2023 10:31

Vučićev govor je bio govor sa kičmom , govor o principima i dvostrukim standardima. Naš ponosni i hrabri predsednik je bio glas malih naroda.

Гога

23.09.2023 10:38

И ја у то верујем, никада зло није победило добро, па неће ни сада. Питање је тренутка.

Ivan

23.09.2023 10:41

Vučić je snažan lider koji ima svoj stav

Ivan

23.09.2023 10:42

Zapadu smeta što je Srbija nezavisna i što sama odlučuje o svojoj sudbini