KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Uhapšenim Srbima određen pritvor, Elezović u bolnici u teškom stanju!

Autor:

Vesti

21.09.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoranu Kostiću iz Prilužja, kod Obilića i Draganu Miloviću iz Zvečana uhapšenim u sredu na KiM određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a treći uhapšeni Srbin - Ilija Elezović prebačen je u bolnicu u Prištini i nalazi se u jako lošem zdravstvenom stanju.

KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Uhapšenim Srbima određen pritvor, Elezović u bolnici u teškom stanju!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Rosu

Vest o tome da je Kostiću (73) određeno policijsko zadržavanje do 48 sati za Tanjug su potvrdili predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Milan Kostić, kao i branilac Zorana Kostića, advokat Predrag Miljković.

- Danas je u policiji dao izjavu u svojstvu osumnjičenog, videćemo da li će tužilac zatražiti meru sudskog pritvora - rekao je Miljković.

Kostića su pripadnici takozvane kosovske policije u civilu priveli u Prilužju, a kako je saopšteno iz specijalnog tužilaštva, terete ga za navodni ratni zločin.

- Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su im, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugarala i odvela u pravcu Prištine - rekao je juče na konferenciji na novinare direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Bivšem policajcu Draganu Miloviću iz Zvečana takođe je određeno  policijsko zadržavanje do 48 sati, potvrdio je za Tanjug njegov branilac, advokat Miloš Delević.

- Sutra će biti sednica za određivanje pritvora, posle nje ću znati više detalja - rekao je Delević u kratkoj izjavi za Tanjug.

I Milovića tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin.

Pored Kostića i Milovića, tzv. kosovska policija je pod optužbom za navodni ratni zločin uhapsila juče i onkološkog pacijenta Iliju Elezovića, kome je u međuvremenu pozlilo i nalazi se u teškom zdravstvenom stanju. 

Ilija Elezović koga su juče pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili u severnom delu Kosovske Mitrovice prebačen je u bolnicu u Prištini i nalazi se u jako lošem zdravstvenom stanju, rekao je za Tanjug njegov branilac, advokat Ljubomir Pantović.
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading