POBILI SE OKO FOTELJA, RAT U OPOZICIJI! Ćuta podnosi ostavku: Ovo je kap koja je prelila čašu!

Autor:

Vesti

06.09.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno i lider Ekološkog ustanka, najavio je da podnosi ostavku na sve funkcije u Zajedno. On kaže i da svi članovi Ekološkog ustanka napuštaju tu stranku.

POBILI SE OKO FOTELJA, RAT U OPOZICIJI! Ćuta podnosi ostavku: Ovo je kap koja je prelila čašu!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Jovanović navodi da je Nebojša Zelenović, a da ih nije obavesti, napravio savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, a da je čašu prelilo to što im je oteta stranica Ekološkog ustanka. On kaže da je Ekološki ustanak nastao iz pokreta Odbranimo reke Stare planine.

Jovanović je naveo da je Fejsbuk stranica Ekološkog ustanka preuzeta od strane bivšeg člana Ekološkog ustanka i narodnog poslanika Đorđa Miketića, kome je povereno da bude takozvani superadmin.

- On kontroliše šifru stranice. Njemu je palo na pamet da otme ono što smo krvavo stvarali i da onemogući meni i članovima Ekološkog ustanka da postavljamo objave na sopstvenoj stranici. Drugim rečima, mi smo isterani iz svoje kuće, tako da 80.000 pratilaca Ekološkog ustanka može da gleda objave isključivo stranke Zajedno - kaže Jovanović.

On dodaje da su više puta obavljeni razgovori sa Đorđem Miketićem i Nebojšom Zelenovićem.

- Nažalost, oni smatraju da je to normalno, da se koriste tuđom intelektualnom svojinom. Ekološki ustanak – naziv,  žig i logo je po rešenju Zavoda za intelektualnu svojinu vlasništvo Ekološkog ustanka. Više puta smo tražili da vratimo svoju stranicu i da nam se omogući da govorimo i postavljamo objave na svojoj stranici, to do sad nije bio slučaj. Zbog svega ovoga, dajem ostavku na sve funkcije u stranci Zajedno, jer ja sam pre svega aktivista i ne funkcionišem na taj način. Svi članovi Ekološkog ustanka izlaze iz stranke Zajedno - kaže Jovanović.

"Sve što tražimo je da nam se vrati ono što je naše, a Nebojši Zelenoviću i stranci Zajedno želim sve najbolje u budućem radu. Bez obzira na to šta je bilo, imamo primarni zadatak da smenimo režim Aleksandra Vučića“, rekao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ana

06.09.2023 14:50

Taman pred izbore, kad mogu da se rastanu Jeremić i Aleksić, zašto ne bi mogli Ćuta i Zelenović.

Kaja

06.09.2023 14:51

Pa oni ne mogu oko svojih stvari da se dogovore, a kako će takvi da pobede na izborima, pa još i državu da vode.

Mila

06.09.2023 14:53

Sa kim će sad Ćuta na izbore, ostao bez stranke, bez stranice na fejsbuku, ostao je verovatno i bez pristalica.

Vanja

06.09.2023 14:54

Jasno je da građanima Srbije nisu potrebni u parlamentu ovakvi političari koji se međusobno obmanjuju poput Ćute i Zelenovića.