SKANDALOZNO! Traže napad na Srbiju kao 1914. Sraman tekst objavljen u Berliner Cajtungu!

Autor:

Vesti

17.08.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska i BiH treba da otvore zajednički front protiv Banjaluke i Beograda, piše autor Muamer Bećirović.

SKANDALOZNO! Traže napad na Srbiju kao 1914. Sraman tekst objavljen u Berliner Cajtungu!

Foto: profimedia, printscreen-zoutube, tanjug

Hrvati i Bošnjaci, uz inicijativu i podršku Nemačke, treba da otvore front protiv Srba i Srbije, a u tom obračunu najbolje bi bilo primeniti balkansku strategiju Austrougarske i cara Franca Jozefa (toliko je, inače, bila uspešna da se završila Prvim svetskim ratom, prim. aut.), glasi, suštinski, preteća poruka teksta objavljenog u Berliner Cajtungu.

Zbog tog teksta zvanično je kod nemačkih vlasti protestovala ambasada Srbije u Berlinu, jer, između ostalog, poziva i na podsticanje nemira unutar naše zemlje (Vojvodina i Raška oblast).

Tekst u berlinskom listu potpisuje Muamer Bećirović, za kog se pretragom na internetu može naći da je rođen 1996. u Minhenu, "kao dete dvoje izbeglica iz BiH". Predstavlja se kao "istraživac istorije diplomatije i međunarodne politike".

POSLATI VOJSKU

Između ostalog, Bećirović u tekstu zagovara to da Nemačka uzme stvar u svoje ruke na Balkanu, iako vodeću poziciju u regionu trenutno ima Amerika.

- Što više vremena bude prolazilo, SAD će se više povlačiti iz regiona. Kvalitet njihove balkanske politike nesumnjivo mora da pati od činjenice da su resursi ograničeni, jer to neminovno otvara rupe koje Vučić iskorišćava - piše Bećirović.

Potom šalje jasnu poruku: Dominacija Srbije mora biti slomljena. Za to predlaže recept s početka 20. veka i podseća da je 1910. austrougarski car Franc Jozef imao na stolu habsburšku balkansku strategiju. E na to bi se, kaže Bećirović, Berlin sada trebalo da ugleda:

- Da bi se Beograd uravnotežio, Sarajevo bi trebalo čvršće da bude vezano za austrijski Zagreb. Zajedno, dve zemlje je trebalo da okončaju srpsku tvrdnju o hegemoniji i da osnaže austrijsku hegemoniju u regionu. To se nije dogodilo zbog Prvog svetskog rata. Nemačka strategija za Balkan mora da se zasniva na ovoj istoriji, jer se strateška situacija na Balkanu nije poromenila duže od 100 godina.

Idemo dalje... Autor zagovara maltene i vojnu intervenciju protiv Srba, posebno u RS:

- Kad god Dodik zapreti otcepljenjem od Bosne, Nemačka može da pošalje nemačke vojnike da pošalju jasan signal za smirenje unutar Bosne, ali i da snažno stavi do znanja Dodiku i Vučiću da Berlin nikada neće prihvatiti promenu teritorijalnog statusa kvo (taj princip očigledno jedino ne važi kada je u pitanju Kosovo i Metohija, prim. aut.).

POBUNA MANJINA

Uz vojnu pretnju, tu je i ekonomska.

- Uz ekonomske sankcije na nacionalnom i evropskom nivou, Beograd bi morao samo da popusti, jer bi alternative bile uništenje domaće privrede i unutrašnja politička nestabilnost - preporučuje Bećirović.

Konačno, kao šlag na ovu idiotsku (ali opasnu) tortu, stižu pretnje izazivanjem nereda u Srbiji.

- Drugi način da se Beograd ubedi da odustane od svog prava na hegemoniju jeste da se izazovu nemiri u samoj Srbiji. Svaki put kada Vučić potpiruje nacionalne sukobe u Bosni ili na Kosovu, Nemačka bi mogla da uradi isto sa regionom Sandžaka ili Vojvodinom u Srbiji, gde žive manjine koje zahtevaju veću autonomiju. Sve ovo bi lišilo Srbiju mogućnosti da se nadigrava sa Zaapdom - zaključuje autor teksta u Berliner Cajtungu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (46)

Loading
Sasa

17.08.2023 16:36

Koji je ovaj balavac majmun? Sta on moze da pise o Srbiji, jos pisa u pelene

Kristina

17.08.2023 16:42

Ovo je prevršilo svaku meru zdravog razuma.

Nenad

17.08.2023 16:43

Ma nebijimo se nikoga, spremni smo svi i nedamo naše nećemo tudje.

Lazar

17.08.2023 16:55

BAr je jedno u pravu Srbi su uvek bili dominantni.