STIŽE NAM HILJADU DRONOVA KAMIKAZA IZ EMIRATA: Predsednik Vučić o svemu što je naručila Srbija - tu su i kineske bespilotne letelice i CH-90!

Autor:

Vesti

25.06.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je snaga naše vojske mnogo veća od KBS.

STIŽE NAM HILJADU DRONOVA KAMIKAZA IZ EMIRATA: Predsednik Vučić o svemu što je naručila Srbija - tu su i kineske bespilotne letelice i CH-90!

Foto: printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić

Predsednik Republika Srbije Aleksandar Vučić gostuje u jutarnjem programu TV Pink, gde govori o najaktuelnijim i najvažnijim temama, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik kaže da je snaga naše vojske mnogo veća od KBS, ali su one sve opremljenije i naoružanije, pre svega turskim sredstvima.

- Moram ljudima da kažem nešto što ne znaju. Turci su ozbiljno naoružali KBS, koji ne sme da postoji po međunarodnom pravu. I baš ih briga za međunarodno pravo. Oni prave njihovu vojsku koja ne sme da postoji. Oni kažu to se promenilo činjenicom da su postali nezavisni. A nezavisni su po pravu jačeg, koje je proisteklo iz agresije. Turci su im dali protivtenkovske rakete, Barjaktare, vučene haubice. To sve danas ima KBS. Barjaktare nisu do sada podizali, nije im dao NATO. Oni imaju termovizijsku optiku, sa velikim dometom, i mi moramo biti veoma oprezni, i da imamo adekvatna sredstva ukoliko naš narod bude ugrožen - rekao je on.

Vučić dodaje da se svet promenio, i da je nemoguće da ponovo bombarduju Srbiju kao 1999. godine, mi ipak moramo biti oprezni.

- Mi smo odbili da kupimo Barjaktare, zato što su ih dali Prištini. Nećemo da sarađujemo sa njima na taj način. Stigle su nam nedavno kineske bespilotne letelice, CH-90. nabavljamo dalje. Za pet meseci stiže nam do 1.000 dronova kamikaza koje smo naručili na Bliskom istoku, da odvratimo potencijalnog agresora - kaže predsednik.

On dodaje da danas mnogi pitaju zašto vojska ne ulazi na KiM, i pita šta ustvari ti ljudi žele.

- Hoćete vi da idete dole. Al to nije da prošetate do Autokomande, i da držite lažne patriotske govore. A tada to nećete. Hoćete da to radi profesionalna vojska. A kada bi prvi vojnici stigli u kovčezima, onda bi vikali to nije naš rat. Mi moramo da pazimo, i da brinemo o tome šta će reći i Zapad i Istok. Niko u zemlji se nije zapitao kako to da su zapadnjaci promenili stav. Ne verujem im ni ja iskreno. Ali šta ustvari hoćete. Da slušam teorije zavere koje sam slušao ovde. Bolje da ne govorim na koga mislim, ili ono što slušam na Hepiju svako drugo veče. Nije tačno da Amerikanci misle o Srbiji kao devedesetih godina, imaju mnogo bolji stav. Ali oni misle da je stav od Kosovu odvojen od toga, ali mi mislimo suprotno - kazao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (34)

Loading
Mona-Linic

25.06.2023 10:59

Svaka cast, ovakve stvari su od velike vaznosti

Ana

25.06.2023 11:03

ovakve stvari su od velike vaznosti

Dragana

25.06.2023 11:04

Srbija se naoruzava i oprema, sto je i normalno. Necemo zaostati ni u kom smislu.

Nana

25.06.2023 12:06

Idemo u korak sa drugima,ne zaostajemo ni u kom smislu.