JA OBEŠEN, TO JE DOKAZ DIKTATURE: Vučić o pretnjama smrću s protesta u Beogradu

Autor:

Vesti

04.06.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj posao je da takve svinjarije trpim, dnevno dobijam 200 direktnih pretnji, poručio šef države.

JA OBEŠEN, TO JE DOKAZ DIKTATURE: Vučić o pretnjama smrću s protesta u Beogradu

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

To što se na protestima protiv nasilja pojavila lutka obešenog predsednika najbolje potvrđuje diktatorsku prirodu vlasti u našoj zemlji, ironično je juče poručio Aleksandar Vučić.

Predsednik zemlje je na ovaj način odgovorio na konstataciju novinara da su se zbog slične situacije huligani koji su nosili lutku novinarke Brankice Stanković osuđeni na 16 meseci zatvora.

Foto: Republika.rs

Obešena lutka sa likom Aleksandra Vučića

BESMISLENE LAŽI

- Ja mislim da tu postoji jedna velika razlika. Sit sam tih besmislenih laži, to je doneo ne znam ko sa strane. Ne, imali su vešala i 2017, 2018. i 2019, sad, umesto vešala, doneli su otprilike kako završite na vešalima, ali ima jedna razlika u ovome što ste vi rekli. Moj posao je da takve svinjarije trpim. Ja sam predsednik, moj posao je da čak i pretnje smrću ogoljene na takav način trpim - kazao je Vučić i dodao da dnevno dobija preko 200 direktnih pretnji smrću i da je na to navikao.

- Šta su mislili, da će moj duh da slome jer mi prete ubistvom. Nasekirali ste mog sina, ne može da trpi da mu ocu prete ubistvom... pa ću njih da se plašim, a ja 200 puta dnevno to čitam i gledam, obavite taj posao jedanput - kazao je Vučić.

Što se tiče drugih poruka s protesta, dodao je da je razumeo da veliki deo ljudi želi veću sigurnost i bezbednost, te da upravo država preduzima sve mere.

- Do jutros je predato negde oko 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava. To su konkretni koraci i potezi koje država preduzima - istakao je predsednik zemlje.

Prema njegovim rečima, bilo je mnogo manipulacija da je ljude nazvao hijenama i lešinarima, a on je tako nazvao političare koji zloupotrebljavaju tragediju. Iz rijalitija na kojima su pojedinci iz bivše vlasti zarađivali izašlo je najmanje dvojica ubica, naveo je, a sada drugom drže predavanja.

- A kakva je to poruka kada one kojima je u toku suđenje za nasilničko ponašanje dovedete na protest protiv nasilja, bolje da ne govorim šta mislim. Pokušavam da se suzdržim - rekao je Vučić, kao i da je on otvoren za razgovore.

NEMA SMENE GAŠIĆA

Međutim, dodao je, nikad ne bi dozvolio smenu Bratislava Gašića, ministra unutrašnjih poslova, jer iza toga, u stvari, stoji zahtev za njegovu smenu. Naveo je da je spreman da ide na referendum o predsedniku i pozvao opoziciju da ga smeni, čisto i legalno.

Republika

Foto: Tanjug/V.šporcic

Bratislav Gašić

- Neće biti prelazne vlade zato što to nije Vlada Srbije. To bi bila vlada interesnih grupa, tajkuna, kriminalaca i stranaca. Ta vlada bi razorila Srbiju za šest meseci. Ja suviše volim Srbiju da bih to dozvolio. Možete samo da maštate o prelaznim vladama kada ja više ne budem bio predsednik Srbije - naveo je Vučić.

U toku jučerašnjeg dana objavljeno je da je Boško Savković, osnivač agencije za proizvodnju kinematografskih dela "Alternativa", uhapšen jer je pretio Vučiću vešanjem na protestu protiv nasilja. 

Mogu beogradski izbori, ali biće i neki drugi

Komentarišući izjavu poslanika Aleksandra Jovanovća Ćute da treba postaviti zahtev za održavanje izbora u Beogradu, Vučić je poručio da mogu da se organizuju ti izbori, ali da će se onda organizovati i neki drugi.

- Nikakav problem nije, kad god hoće izbore dobiće izbore. Ako mi kažu da hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu, ali će da imaju i neke druge izbore, a ne samo one koje oni hoće. Da li će da budu samo izbori u Beogradu ili će da budu i pokrajinski i republički, pa polako. Niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Sve što hoćete mi ćemo da ispunimo, ali ne baš uvek u formi u kojoj baš vi hoćete - kazao je Vučić.

Ana Brnabić, premijerka Srbije:

- Kako ovo objasnite deci? Moj sin ima četiri godine. Ja sam "ćale" za vas koji promovišete tolerantnije društvo - i ne znam kako bih mu objasnila. Aleksandar Vučić je prijatelj, otac, sin... čovek koji daje sve da Srbija bude jača. Imate drugačiju viziju - OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?

 

 

Nikola Selaković, ministar za rad:

- Sramne slike se večeras šalju iz naše prestonice. Slike nasilja, vređanja, i mržnje. Prvo su nosili vešala po Terazijama, a sada pozivaju na vešanje predsednika države. Dok predsednik u ovim teškim vremenima za našu državu i naš narod na KiM poziva na jedinstvo, poziva na dijalog, pruža ruku svakom dobronamernom građaninu i daje ozbiljne predloge za rešavanje pitanja nasilja, dotle oni koji su se zaklinjali u demokratiju na vlast žele da dođu mimo izbora i pozivaju na vešanje onoga koga ne mogu da pobede.

Miloš Vučević, ministar odbrane:

- Neće biti nikakvog "Majdana u Beogradu" niti krvi po ulicama. Građani Srbije su pre godinu dana na biralištima pokazali kome veruju i koga žele da ih vodi, a to su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS.

Goran Vesić, ministar građevinarstva:

- Na protestu koji je sinoć organizovao deo opozicije nošena je obešena lutka predsednika Vučića, što je direktan poziv na ubistvo predsednika. Opozicioni organizatori skupa, kao govornici koji inače tvrde da se okupljaju jer su protiv nasilja u društvu, nisu se ogradili od poziva na ubistvo predsednika republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (137)

Loading
Andrijana

04.06.2023 21:35

Bojim se da je to jedina slika koju opozicija salje Srbiji.

Jelena

04.06.2023 21:38

Koja crna diktatira pa ovde nema ni d od diktarure.

Mila

04.06.2023 21:39

Gnusne slike sa protesta su bile, zaprepascena sam bila...

Jelena

04.06.2023 21:39

Pa da je stvarno diktator nikad ne bi dozvolio da bude "obešen".