SVIMA JE JASNO DA JE ISKLJUČIVO KURTI KRIVAC ZA SITUACIJU NA KOSOVU! Orlić sa delegacijom Bundestaga

Autor:

Vesti

30.05.2023

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Orlić je delegaciju Bundestaga detaljno upoznao sa najnovijom eksplozijom ekstremnog nasilja nad srpskim narodom na KiM.

SVIMA JE JASNO DA JE ISKLJUČIVO KURTI KRIVAC ZA SITUACIJU NA KOSOVU! Orlić sa delegacijom Bundestaga

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa delegacijom Odbora za ljudska prava i humanitarnu pomoć Bundestaga, na čelu sa predsednicom Renatom Alt.

Dr Orlić je delegaciju Bundestaga detaljno upoznao sa najnovijom eksplozijom ekstremnog nasilja nad srpskim narodom na KiM, zahtevajući hitnu reakciju međunarodne zajednice koja bi Srbima garantovala bezbednost.

- Suočavamo se sa činjenicom da je, po pitanju ljudskih prava, srpski narod na KiM ugrožen kao nijedan na tlu Evrope, kao i da se etnički motivisani napadi na Srbe broje u stotinama od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini - rekao je predsednik NS RS.

Istakao je da je situacija na KiM izuzetno teška.

- Srbe prebijaju, hapse, na njih Kurtijevi specijalci pucaju i za to koriste bojevu municiju, baš kao što su pucali na našu decu na Badnje veče - naglasio je predsednik NS RS, dodajući da, pored fizičkog, naš narod trpi nasilje u svakom smislu.

- Nakon što je, u lokalnim sredinama u kojima žive samo Srbi, sprovela tzv. „izbore“ u potpunosti bez učešća Srba, Priština je pristupila nasilnom uspostavljanju vlasti. Tu nema nikakve demokratije, nikakvih ljudskih prava - samo teror - rekao je dr Orlić i zaključio:

- Važno nam je da svi razumeju težinu situacije, da jasno osude nasilje i da svojim autoritetom apeluju da se mir i stabilnost obezbede. Svima je jasno ko je krivac za ovo što se dešava - to je isključivo Kurti.

Predsednica Odbora za ljudska prava i humanitarnu pomoć Bundestaga je poručila da Nemačka pomno prati dešavanja na KiM i osuđuje svaki vid nasilja, te da će nastaviti da pruža podršku dijalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (18)

Loading
Milovan

30.05.2023 20:59

Naravno da Kurti diriguje problemima,i traži sukobe! Stav Srbije je očuvanje mira i bezbednosti građana Kosova i Metohije

Tomica

30.05.2023 21:00

Naravno se zna da Kurti je isključivi krivac

Dragana

30.05.2023 21:00

Aljbin Kurti ima velike snove ali na Vucicevoj zemlji ih nece ispuniti.

Taša

30.05.2023 21:04

Cilj Srbije je oduvek bio očuvanje mira i stabilnosti dok Kurti stalno tezi napadima i nemirima!