ISTO SU RADILI I PRE ĐINĐIĆEVOG UBISTVA! Šutanovac: Ne sme se bagatelisati pretnjama ubistvom Vučića!

Autor:

Vesti

20.02.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Šutanovac uporedio je atentat na nekadašnjeg premijera Đinđića sa događajima današnjice.

ISTO SU RADILI I PRE ĐINĐIĆEVOG UBISTVA! Šutanovac: Ne sme se bagatelisati pretnjama ubistvom Vučića!

Foto: printscreen/novaS

Nakon što je javnost sablasnula činjenica da je na protesnom skupu koji su 15. februara kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućeno niz uvreda i pretnji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uhapšeni Dejan Bobaček, priznao je policiji da su nasilno želeli da sruše vlast.

U emisiji ''Utisak nedelje'', Olje Bećković, gost je bio Dragan Šutanovac, nekadašnji ministar odbrane, koji je se osvrnuo na prethodna dešavanja u kojima je, de facto, bezbednost predsednika, bila ugrožena.

Tom prilikom, podsetio je na atentat na nekadašnjeg premijera, Zorana Đinđića i koje su sve okolnosti prethodile tom činu, te uporedio događaje današnjice.

- Ja ne bih bagatelisao ništa. U politici sam nešto duže od gospodina Aleksića, pamtim pre tog marta 2003. iste priče oko Zorana Đinđića, pamtim da su strane službe govorile Zoranu da ne može da živi na Studentskom trgu, da treba da se izmesti. Pamtim da su nam iz Nemačke dali dva blindirana vozila u kojima mora da se vozi, uređaj za ometanje radio signala itd. U tome sam lično učestvovao, dakle, niko mi nije pričao. Nisam od onih što će vam pričati ovde o nečemu što je pročitao u nekim tabloidima. Pamtim i ljude koji su bili oko njega i koji su sve to shvatali na polu odgovoran, ili neodgovoran način. Šala, u kojoj bi mi rekli, eto kao, o nekiom Jugu, neka puška, odakle se tu našla kamera...sve mogu da vam objasnim. Ako, kojim slučajem, kradete automobilsku gumu i policajac vas gleda, do momenta dok je ne skinete i ne uzmete u ruke, vi je niste ukrali. Do momenta dok se ta puška iz kuće ne iznese, ne stavi u auto i ne krene sa tim autom u pravcu Beograda, do tada nemate delo. Od tog momenta imate delo koje će se već razrešiti, da li je bila namera da se puca na predsednika, u bilo koga, ali očigledno, na proteste sa puškom ne idete, to nije lov. Policija danas snima svoje operacije, ne snimaju novinari, već oni snimaju to što se dešava. Oni su je izvadili ispod sedišta i stavili na sedište, nisam nikakav advokat policije, ovo govorim kako to funkcioniše -  poručio je Šutanovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (82)

Loading
Tijana

20.02.2023 11:34

Naravno da ne sme pretnje ka predsedniku da ostanu ne kaznjene jer to nije naivna stvar i udamo se u policiju da ce dobro obavljati svoj deo posla.

katarina

20.02.2023 11:52

Pretnje predsedniku su za svaku osudu. Mora se pojačati njegovo obezbeđenje.

Marko

20.02.2023 12:03

Da li ovo Sutanovac hoce da uplasi Vucica, poredeci desavanja i vreme pre ubistva Djindjica sa sadasnjim vremenom i pretnjama koje se upucuju Vucicu?

Jelena

20.02.2023 12:21

Pretiti ubistvom predsedniku nije za zanimarivanje. Sve te "patriote" poslati u zatvor.