Aleksandar Vučić RAZMONTIRAO HRVATE! Već treći put mu ne daju da poseti JASENOVAC!

Autor:

Vesti

18.07.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na konferenciji na novinare o sramnoj odluci Hrvatske da mu ne dozvoli privatnu posetu Jasenovcu kako bi položio cveće.

Aleksandar Vučić RAZMONTIRAO HRVATE! Već treći put mu ne daju da poseti JASENOVAC!

Foto: Printskrin/RTV PINK

- Primetili ste da prvi put ova informacija se nije pojavila u srpskim medijima, to govorim zbog onih koji su prethodnih dana govorili kako sam pravio cirkus i "predstavu"; tatu informaciju obhjavio je Jutarnji list u 7 i 29. To se dešava zato što su oni mislili da ćemo mi izaći u javnost, iako smo mi želeli da notu predamo u tišini, već je bio zakazan razgovor. Zato su krenuli u napad sa sumanutim argumentima "Vučić je hteo da dođe na našu teritoriju da upali sveću i položi sveće. Zamislite taj haos koji to može da izazove polaganjem sveća - možda što bi moja traka bila crveno-plavo-bele boje, u skladu sa stradalnim narodom. To nisam mogao ni da zamislim. Isti naslov je išao u svim medijima - navodi Aleksandar Vučić.

Predsednik je pokazao kako su izgledale naslovne strane hrvatskih medija o ovoj temi.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Aleksandar Vučić

 

- Od njih prepisuju i dva ili tri medija ovde u Srbiji, nema razlike. 2. septembar 2021. godine, mesec dana nakon što je prošlo obeležavanje Oluje, i tada smo prvi put kontaktirali kabinet Plenkovića (Vasiljević i Mišetić) sa našom moblom da 10. septembra posetimo Jasenovac. Četvrtog je stigla poruka iz Plenkovićevog kabineta da odložimo posetu. Nismo ni obavestili javnost, jer se tako razgovara sa partnerima. Za nas je Hrvatska jako važna zbog razmene i izvoza u kojem imamo suficit. Gledali smo da spustimo tenzije. Prvog marta 2022. godine ponovili smo zahtev. Ponovljena je molba da 5. marta obavim posetu. Došao je odgovor da poseta nije dobrodošla u ovom trenutku. I nijedan medij nije saznao, nismo se žalili, bili smo dobri partneri. Treći put, obavestio sam Pupovca - ako smatraš da ima potrebe da obavestiš kabinet Plenkovića to učini, on je učinio. I nije bila tajna kako kažu. Oluju su podsvesno povezali sa Jasenovcem, ja nisam, oni jesu. NJega sam obavestio da ćemo doći i da ćemo biti korektni sa jednom kamerom. Obavestićemo javnost da smo toi uradili - jer je sramota da 80 godina niko kao srpski predsednik nije bio u Jasenovcu.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Aleksandar Vučić

 

- Želeo sam da odem do kraja mandata i da pokažem da nikada nećemo zaboraviti žrtve. U četvrtak 14. jula u 11 časova otpravnica poslova Bogdan je došla da prenese molbu Plenkovića da Vučić ne ide u Jasenovac. Ona je obaveštena da sam planirao da odem privatno, bez davanja nikakvih izjava. Ja sam rekao da mi ne pada na pamet više da slušam besmislice o tome da nije vreme u ovo ili ono doba godine i da samo želim da odem i položim sceće. Moj greh je u tome što sam želeo da uđem u zemlju EU i položim svet na mestu gde je stotine hiljada ubijenih u Jasenovcu. Nelogično je da zabranite da se tako nešto dogodi. Neistina je da sam to uradio uoči Oluje, jer sam to pokušavao od septembra prošle godine, kada je obeležavanje Oluje prošlo - rekao je Vučić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading